Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Január 28. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Változékony idő várható a hétvégén

Változékony idő várható a hétvégén

Napsütésre, de hózáporra is készülni kell a hétvégén, ám lehűlés nem várható, néhol plusz 10 fokot is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken délelőtt több lesz a napsütés, de délután ismét vastagabb felhők érkeznek észak felől. Elszórtan várható napközben zápor, de az északkeleti határnál inkább a hózápor lehet a jellemző, estétől már másutt is egyre nagyobb eséllyel eshet havas eső zápor, illetve hózápor. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A szél nagy területen lesz erős, sőt sokfelé viharos erejű széllökések is lehetnek.

Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3 Celsius-fok között alakul, de a kevésbé felhős, fagyzugos északkeleti részeken hajnalban hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 7 és 9 fok között valószínű, de az északkeleti határnál ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Ugyanakkor a Dunántúlon egy-egy helyen 10 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton délelőttig számottevő csapadék nem várható. Délutántól főleg az ország északi, északkeleti felén-kétharmadán szórványosan várható csapadék. A havat nyugat felől egyre többfelé havas eső, eső válthatja fel. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet döntően mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, azonban a kevésbé felhős, szélcsendes, fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. A maximumhőmérséklet általában plusz 3 és 7 fok között várható, de az északkeleti határnál alacsonyabb értéket is mérhetnek.

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüthet a nap. A nap első felében szórványosan, majd csak néhol valószínű csapadék: jellemzően záporeső, de az északkeleti megyékben, illetve a hegyekben havas esőre, hózáporra, hódarára is számítani lehet. Nagy területen viharossá fokozódhat a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok várható a hőmérséklet. A csúcsértékek plusz 4 és 12 fok között alakulnak, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton, nyugaton pedig az enyhébb idő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni