Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2023. Április 18. 06:38, kedd | Külföld
Forrás: mti

Ukrán hadvezetés: több mint ötven orosz támadást sikerült visszaverni

Ukrán hadvezetés: több mint ötven orosz támadást sikerült visszaverni

Az ukrán erőknek több mint ötven orosz támadást sikerült visszaverniük hétfőn, a front "legforróbb" pontjai továbbra is a Donyeck megyei Liman, Bahmut, Avgyijivka, Kupjanszk és Marjinka térségében vannak - írta a kijevi vezérkar hétfő esti hadijelentésében, amelyet az UNIAN ukrán hírügynökség ismertetett.

A jelentés szerint az Oroszország indította háborúban "az ellenség jelentős veszteségeket szenved, és öt irányba összpontosítja támadó erőit". A harcok epicentrumában Bahmut és Marjinka városok állnak.

A vezérkar beszámolt arról is, hogy az ukrán hadsereg rakéta- és tüzérségi csapást mért az orosz erők két bázisára, illetve megsemmisített egy elektronikai hadviselési állomást. A légierő lelőtt egy Merlin típusú felderítő drónt is.

Címkék: háború, Ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 02. 12:50, hétfő | Külföld

Az elektromos járművek globális eladása 49 százalékkal nőtt az idei első fél évben

Világszerte 6,2 millió elektromos járművet (EV) értékesítettek az idei első fél évben, ami 49 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit - áll a Canalys szingapúri piackutató cég jelentésében.

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Külföld

Legkevesebb tizenhárman meghaltak egy spanyolországi diszkótűzben

Az először közölt hatról tizenháromra nőtt vasárnap délutánra a délkelet-spanyolországi Murciában történt diszkótűz halálos áldozatainak száma.

2023. Október 01. 10:56, vasárnap | Külföld

Szlovákiai választás - Robert Fico pártja nyerte a voksolást a leadott szavazatok 94,6 százalékos feldolgozottsága mellett

Az aktuális feldolgozottság mellett a Szövetség eredménye 4,4 százalékra csökkent, vagyis a felvidéki magyar párt nem jut be a pozsonyi törvényhozásba.