Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 04. 12:38, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Ukrajnai tüntetések - Klicsko: Janukovics vagyonszerzésre használja hatalmát

Ukrajnai tüntetések - Klicsko: Janukovics vagyonszerzésre használja hatalmát

Viktor Janukovics ukrán elnök a hatalmával visszaélve mesés vagyont halmozott fel - írta Vitalij Klicsko a Bild című német lap keddi számában.

Az ellenéki Ütés (UDAR) párt elnöke vendégkommentárjában kiemelte: "nincs politikus Ukrajnában, aki Janukovicsnál arcátlanabbul használja a hatalmát arra, hogy vagyonokat harácsoljon össze saját magának és családjának".

Becslések szerint Viktor Janukovics 200 millió dollárral rendelkezik, van még több luxusvillája és egy 35 ezer hektáros vadászbirtoka is, és a legszívesebben magánrepülőgéppel vagy helikopterrel közlekedik, de az adóbevallásában csak 3 millió dollár értékű vagyont jelölt meg. A többi pénzét svájci és liechtensteini számlákon tartja, és különleges kapcsolatok fűzik Ausztriához, ahol valószínűleg kétes üzelmeket bonyolít le - írta a volt ökölvívó világbajnok, aki A KO-rovat címmel rendszeresen ír vendégkommentárt a legnagyobb példányszámú német lapba.
Hozzátette, hogy az államfő nem csak a személyes vagyonát gyarapítja. Fogorvosi végzettséggel rendelkező fia "csodával határos módon egyszer csak a világ leggazdagabb emberei közé emelkedett, 500 millió eurós vagyonával a (szupergazdagokat bemutató) Forbes-listára is felkerült" - írta Vitalij Klicsko, megjegyezve, hogy minderről a sajtó beszámolt már, de "az EU mégsem tudott kiszenvedni magából szankciókat" Janukovics ellen.
A kijevi vezetés és az ellenzék tárgyalásain nagyon nehéz egy asztalnál ülni "ezzel a szélhámossal" - írta az Ütés elnöke. Felidézte, hogy az egyik tárgyaláson az államfő azt mondta neki, hogy akár fel is oszlathatják a parlamentet, és akkor megszűnik Klicsko mentelmi joga.
Ez a megjegyzés "több volt burkolt fenyegetésnél" - írta Vitalij Klicsko. Hozzátette, hogy a kormányzat előkészített egy törvényt, amelynek alapján nem indulhat az elnökválasztáson, mert külföldön is van bejelentett lakóhelye.
A politikus ökölvívói sportolói pályafutása idején több mint tíz évig Németországban élt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).