Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Május 30. 09:47, kedd | Belföld
Forrás: Ügyészség

Többször is felhívta a győri rendőrkapitányságot, hogy bomba van az épületben

Többször is felhívta a győri rendőrkapitányságot, hogy bomba van az épületben

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki több alkalommal olyan bejelentést tett, hogy bomba van a rendőrségen.

A vádirati tényállás szerint a 41 éves férfi 2022 augusztusa előtt többször tette bejelentést a 112-es segélyhívón a rendőrségre. Úgy érezte, hogy bejelentéseit nem veszik komolyan, a rendőrség ezek miatt nem a megfelelő módon intézkedik, és ezt nehezményezte.

Emiatt a terhelt dühös volt, ezért 2022 augusztusában, egy nap a reggeli órákban egy győri nyilvános telefonfülkéből, a 112-es segélyhívószámon bejelentést tett a rendőrséghez, arról, hogy bomba van a rendőrségen. Ezt követően aztán, aznap délután az elkövető még két alkalommal hívta nyilvános fülkéből a segélyhívót és újra bejelentéseket tett, hogy a rendőrség épületében bomba van.

Az első telefont követően a rendőrség bombakutatók, és bombakutató kutya segítségével átvizsgálta az épületet, és nem találtak robbanóanyagot.

A vádlott egy hónappal később, szeptemberben, a hajnali órákban szintén azzal telefonált a rendőrségre, hogy bomba van a Győri Rendőrkapitányságon. Bejelentése ekkor is valótlannak bizonyult. Végül a rendőrök a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzésével azonosították az elkövetőt.

Az ügyészség a vádlottal szemben folytatólagosan elkövetett közveszéllyel fenyegetés miatt emelt vádat. A büntetési tétel három évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: