Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 20. 09:54, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több milliárd forintnyi adót csalt el egy internetes kereskedőbanda

Több milliárd forintnyi adót csalt el egy internetes kereskedőbanda

Egy internetes kereskedelemben érdekelt szervezetet azzal gyanúsít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy az EU-s áfaszabályok kijátszásával 4,7 milliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek

– tájékoztatta a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Tóth Gergő közölte: a társaság az Európai Unióból beszerzett árut áfafizetés nélkül adta tovább magyar társaságoknak, köztük egy ismert webáruháznak. A termékeket egy céghálózaton keresztül próbálták kivonni az áfa megfizetése alól. A láncolat cégeinek élén ukrán, szerb és magyar strómanok ültek, de felhasználtak szlovák, cseh, lett, horvát, német, osztrák, szlovén, lengyel és román vállalkozásokat is.

A NAV nyomozói 2017-ben kétnapos akcióban, a szlovák és az osztrák hatóságokkal együttműködve számolták fel a bűnszervezetet. A majd ezer ember részvételével zajló kutatásokon másfél milliárd forint értékben zároltak vagyont a banda tagjaitól.

Az eljárás több mint 250 céget érintett, 152 tanút, 74 gyanúsítottat hallgattak ki, és 8 országban intézkedtek jogsegélykérelem alapján.

A gyanúsítottaknak bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és pénzmosás miatt kell felelniük. A pénzügyi nyomozók a százezer oldalas nyomozati iratot a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Fővárosi Főügyészségnek - ismertette a sajtóreferens.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.