Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2023. Április 20. 17:22, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Tizenegy kastélyban alakítottak ki Élet Mentő Pontot

Tizenegy kastélyban alakítottak ki Élet Mentő Pontot

A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési (NÖF) Nonprofit Kft. és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében tizenegy magyar kastélyban és a NÖF központjában alakítottak ki Élet Mentő Pontot defibrillátorokka

-közölte a NÖF ügyvezetője kedden a tatai Esterházy-kastélyban tartott sajtótájékoztatón.

Oláh Zsanett elmondta, hogy a NÖF országos műemlékhálózatának húsz munkatársa részesült képzésben, ők a kihelyezett félautomata defibrillátorokkal képesek az azonnali életveszély elhárítására.
Az ügyvezető az Esterházy-kastélyban vette át Csató Gábortól, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójától az Élet Mentő Pont minősítést igazoló okleveleket a műemlékvédelmi világnap alkalmából.
Csató Gábor elmondta, a defibrillátorral ellátott pontok felkerültek a mentőszolgálat mobilalkalmazására és virtuális térképére. A magyar hálózat egy nemzetközi együttműködés része, az életmentő applikációkban együtt láthatók Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia szükség esetén elérhető defibrillátorai.

MTI/Lakatos Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 23. 11:07, csütörtök | Helyi

Török kori történelmi fesztivált rendeznek Tatán

A hétvégén rendezik a Tatai Patara 1597 elnevezésű, török kori történelmi fesztivált, melyen a végvári katonák életét és a vár visszafoglalásának történetét elevenítik fel.

2024. Március 22. 09:03, péntek | Helyi

ORSZÁGOS HATÁRRENDÉSZETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt nap eseményei számokban.

2024. Március 17. 07:07, vasárnap | Helyi

Elismerés

A Tatai-medence örök prímása kitüntetést kapott