Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2023. Április 20. 17:22, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Tizenegy kastélyban alakítottak ki Élet Mentő Pontot

Tizenegy kastélyban alakítottak ki Élet Mentő Pontot

A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési (NÖF) Nonprofit Kft. és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében tizenegy magyar kastélyban és a NÖF központjában alakítottak ki Élet Mentő Pontot defibrillátorokka

-közölte a NÖF ügyvezetője kedden a tatai Esterházy-kastélyban tartott sajtótájékoztatón.

Oláh Zsanett elmondta, hogy a NÖF országos műemlékhálózatának húsz munkatársa részesült képzésben, ők a kihelyezett félautomata defibrillátorokkal képesek az azonnali életveszély elhárítására.
Az ügyvezető az Esterházy-kastélyban vette át Csató Gábortól, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójától az Élet Mentő Pont minősítést igazoló okleveleket a műemlékvédelmi világnap alkalmából.
Csató Gábor elmondta, a defibrillátorral ellátott pontok felkerültek a mentőszolgálat mobilalkalmazására és virtuális térképére. A magyar hálózat egy nemzetközi együttműködés része, az életmentő applikációkban együtt láthatók Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia szükség esetén elérhető defibrillátorai.

MTI/Lakatos Péter

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Október 02. 14:34, hétfő | Belföld

A 7. legjobb foglalkoztatási adat a magyar az unióban

Így fest jelenleg a unkanélküliség az EU-tagállamokban.

2023. Október 02. 12:51, hétfő | Belföld

Szijjártó Péter: adottak az alapok a komoly gazdasági növekedéshez 2024-ben

Az autóipar teljesítményének gyors bővülése kellő alapot biztosít ahhoz, hogy Magyarország az idei év második felében és jövőre európai összevetésben is komoly gazdasági növekedést tudjon felmutatni