Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Április 20. 17:22, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Tizenegy kastélyban alakítottak ki Élet Mentő Pontot

Tizenegy kastélyban alakítottak ki Élet Mentő Pontot

A Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési (NÖF) Nonprofit Kft. és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében tizenegy magyar kastélyban és a NÖF központjában alakítottak ki Élet Mentő Pontot defibrillátorokka

-közölte a NÖF ügyvezetője kedden a tatai Esterházy-kastélyban tartott sajtótájékoztatón.

Oláh Zsanett elmondta, hogy a NÖF országos műemlékhálózatának húsz munkatársa részesült képzésben, ők a kihelyezett félautomata defibrillátorokkal képesek az azonnali életveszély elhárítására.
Az ügyvezető az Esterházy-kastélyban vette át Csató Gábortól, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójától az Élet Mentő Pont minősítést igazoló okleveleket a műemlékvédelmi világnap alkalmából.
Csató Gábor elmondta, a defibrillátorral ellátott pontok felkerültek a mentőszolgálat mobilalkalmazására és virtuális térképére. A magyar hálózat egy nemzetközi együttműködés része, az életmentő applikációkban együtt láthatók Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia szükség esetén elérhető defibrillátorai.

MTI/Lakatos Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:41, kedd | Helyi

Tengeri evezősversenyt rendeznek Tatán

Első alkalommal rendez országos tengeri evezős bajnokságot szombaton a tatai Öreg-tavon a Magyar Evezős Szövetség - mondta el a szervezet sportágfejlesztési alelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

2024. Július 16. 10:28, kedd | Helyi

Júniusban 1,9 százalékkal emelkedtek a lakbérek havi szinten

Tovább emelkedtek júniusban a lakbérek: az előző hónaphoz képest 1,9 százalékkal nőttek országosan és 1,6 százalékkal Budapesten - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com lakbérindexéből.

2024. Július 12. 07:26, péntek | Helyi

FORGALOMKORLÁTOZÁSOK TATÁN

Sportrendezvény miatt több száz fő érkezése várható július 13–14-én a városba, emiatt terelésekre és útlezárásokra kell számítani.

2024. Június 25. 13:22, kedd | Helyi

TÉRKŐ PARTY – NE FULLADJ BELE A NYÁRBA!

Hatóságilag kihirdettük a nyarat. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűn- és balesetmegelőzési Térkő Party-val nyitotta meg nyarat Miskolcon.