Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2023. Május 23. 07:30, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

TAROLT A SOFŐR

TAROLT A SOFŐR

Tehergépkocsinak, kukának, jelzőtáblának és virágládának is nekiütközött egy sofőr Esztergomban, aki ittas állapotban ült volán mögé.

Egy 22 éves férfi személygépkocsival közlekedett Esztergomban, 2023. május 20-án kora reggel. A sofőr a Rákóczi téren egy balra ívelésű kanyarban nekiütközött az útpadkának, innen egy parkoló autónak csapódott. Felugratott a járdára, ahol kidöntött egy jelzőtáblát, majd egy kukának, végül egy virágládának ütközött. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy az autót vezető férfi szeszes italt fogyasztott, mielőtt volán mögé ült, valamint azt is, hogy a sofőr nem használta a biztonsági övét. A balesetben az érintett járművekben jelentős anyagi kár keletkezett, a sofőr és utasa is megsérült. A 22 éves esztergomi férfival szemben ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indult.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét:
Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!
A biztonsági öv becsatolása csak egy mozdulat, de akár életet is menthet!
Kérjük, minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat!
…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 23. 11:07, csütörtök | Helyi

Török kori történelmi fesztivált rendeznek Tatán

A hétvégén rendezik a Tatai Patara 1597 elnevezésű, török kori történelmi fesztivált, melyen a végvári katonák életét és a vár visszafoglalásának történetét elevenítik fel.

2024. Március 22. 09:03, péntek | Helyi

ORSZÁGOS HATÁRRENDÉSZETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt nap eseményei számokban.

2024. Március 17. 07:07, vasárnap | Helyi

Elismerés

A Tatai-medence örök prímása kitüntetést kapott