Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2023. Május 23. 07:30, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

TAROLT A SOFŐR

TAROLT A SOFŐR

Tehergépkocsinak, kukának, jelzőtáblának és virágládának is nekiütközött egy sofőr Esztergomban, aki ittas állapotban ült volán mögé.

Egy 22 éves férfi személygépkocsival közlekedett Esztergomban, 2023. május 20-án kora reggel. A sofőr a Rákóczi téren egy balra ívelésű kanyarban nekiütközött az útpadkának, innen egy parkoló autónak csapódott. Felugratott a járdára, ahol kidöntött egy jelzőtáblát, majd egy kukának, végül egy virágládának ütközött. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy az autót vezető férfi szeszes italt fogyasztott, mielőtt volán mögé ült, valamint azt is, hogy a sofőr nem használta a biztonsági övét. A balesetben az érintett járművekben jelentős anyagi kár keletkezett, a sofőr és utasa is megsérült. A 22 éves esztergomi férfival szemben ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indult.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét:
Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!
A biztonsági öv becsatolása csak egy mozdulat, de akár életet is menthet!
Kérjük, minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat!
…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Október 02. 14:34, hétfő | Belföld

A 7. legjobb foglalkoztatási adat a magyar az unióban

Így fest jelenleg a unkanélküliség az EU-tagállamokban.

2023. Október 02. 12:51, hétfő | Belföld

Szijjártó Péter: adottak az alapok a komoly gazdasági növekedéshez 2024-ben

Az autóipar teljesítményének gyors bővülése kellő alapot biztosít ahhoz, hogy Magyarország az idei év második felében és jövőre európai összevetésben is komoly gazdasági növekedést tudjon felmutatni