Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Október 30. 07:42, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Szombaton lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák

Szombaton lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák

Szombaton lejárnak az előző tanévi diákigazolványok érvényessége, nélkülük pedig nem jár kedvezmény a tömegközlekedési eszközökön.

Szombaton lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák, érvényes igazolvány, vagy az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás nélkül pedig nem használhatók a kedvezményes jegyek és bérletek - közölte a MÁV-START pénteken az MTI-vel. A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is használható azon tanévet követő október 31-éig, amely tanévben a tanuló a tanköteles kor felső határát, azaz 16. életévét betölti. Lejár azonban a közoktatásban a 2014/2015. évi, a felsőoktatásban pedig a 2014/2015. második félévi matricával érvényesített diákigazolványok érvényessége október 31-én.

A MÁV-START felhívja a figyelmet, hogy az érvénytelen diákigazolvány, vagy a diákigazolványt helyettesítő sorszámozott igazolás nélkül használt kedvezményes tanulóbérlet nem jogosít utazásra, érvénytelen kedvezmény igénybevételekor pedig a menetdíj vagy pótjegy árán felül nyolcezer forint pótdíjat kell fizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk