Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Július 15. 14:08, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Személyiségtolvajt vett őrizetbe a rendőrség - VIDEÓ

Személyiségtolvajt vett őrizetbe a rendőrség - VIDEÓ

Az ukrán állampolgárságú férfit elfogatóparancs alapján a lengyel hatóságok fogták el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán még a 2017. évben indult nyomozás, mert olyan információk jutottak a hatóság tudomására, hogy több olyan külföldi is magyar magánútlevelet kapott, akik korábban magyar állampolgárrá honosult személyek adatait használták fel az okmány igénylése során. A nyomozás megállapította, hogy egy 39 éves ukrán állampolgár 2016. április 21-én ment be a II. kerületi kormányhivatalba, ahol a fenti módszerrel magánútlevél kiállítását kezdeményezte, ezzel a közhiteles nyilvántartásba valótlan adatok kerültek rögzítésre. A bűncselekményben közreműködő okmányirodai ügyintézőt akkor a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárást vele szemben lefolytatta – közölte a rendőrség.

A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő ukrán állampolgár valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa akkor használt adatok alapján ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancs került kiadásra. A nyomozás során később a valós adatok megállapításra kerültek, majd a férfit a lengyel hatóságok elfogták és átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A 39 éves ukrán állampolgárt a nyomozók közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.