Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2011. Július 22. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Sok szabálytalanságot követnek el a PB-palackokkal

Sok szabálytalanságot követnek el a PB-palackokkal

Több mint 3500 PB-palacktöltő telephelyet ellenőrzött az Országos Katasztrófa-védelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a rendőrség. A telephelyek csaknem harmadánál találtak szabálytalanságot.

Három hónapon át vizsgálták a palackos gáz forgalmazóit a hatóságok. Baranyában 185 cseretelepet ellenőriztek, hat esetben bírságoltak, 43-szor pedig írásban figyelmeztettek. Az országos statisztika rosszabb a baranyainál. Az ellenőrzött 3531 kereskedőből 898-nál találtak szabálytalanságot. A hatóságok 26 büntetőfeljelentést tettek.

Bakondi György, az Országos Katasztrófa-védelmi Főigazgatóság vezetője kijelentette: feltétlenül erősíteni kell a nagy forgalmazók részéről az alvállalkozókkal szembeni követelménytámasztást, hiszen ők egy legális, jogszerűen működő nagyvállalkozás alvállalkozói. Mint kifejtette: a szerződésüket úgy kellene felülvizsgálni, hogy mindazt a pozitívumot és mindazt a következetes jogkövető magatartást – amit a jelenlevő nagy cégek képviselői követnek – tőlük is megköveteljék, és az alvállalkozói szerződés felmondásra kerüljön, vagy felülvizsgálatra kerüljön.

Szabolcsban a tűzoltók és a vámosok tetten értek egy férfit, aki az autójában lévő, házilag barkácsolt tartállyal töltött fel PB-palackokat. A hatóságok és a nagyobb forgalmazók arra kérik ügyfeleiket, hogy csak biztonsági fóliával ellátott palackot vegyenek. (pr)

hírTV

Címkék: szabálytalanság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.