Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. November 14. 18:43, kedd | Belföld
Forrás: mti

Robbanás történt egy pécsi lakásban, egy ember súlyosan megsérült

Robbanás történt egy pécsi lakásban, egy ember súlyosan megsérült

Robbanás történt kedden késő délután Pécsen, egy belvárosi lakásban, egy ember súlyosan megsérült - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Fábián Lilla korábban azt mondta: a Király utcai társasházban történt detonáció okát még vizsgálják.

A katasztrófavédelem megyei honlapján közzétett beszámoló szerint a robbanás egy kétszintes társasház második emeleti lakásában történt, ahol tűz is keletkezett, és emiatt az épület falai megdőltek.

A sérültet a mentők kórházba vitték.

Fábián Lilla kora este az MTI-nek elmondta, hogy a tűzoltók befejezték az oltást és az utómunkálatok folynak. Hozzátette: a statikus jelenleg is vizsgálja az épületet. Két lakás lakhatatlanná vált. A többi ötnek a lakói a közműszolgáltatás visszaállítása után térhetnek vissza otthonukba.

Az MTI tudósítója a katasztrófavédelem és a rendőrség egységein kívül a helyi gázszolgáltató munkatársait látta a helyszínen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el