Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 24. 16:04, kedd | Sport
Forrás: infovárosok

Rally: Sikeres tesztverseny a Hondával

Rally: Sikeres tesztverseny a Hondával

Az FRT.HU Kupán vett részt Gutai Marcell a csapatával a Juhász Racing-gel. Marcit kérdezem a verseny után.

Gutai Marcell - Skroby
Honda Civic Type-R
FRT.HU Kupa - 2020.03.14.
Juhász Média Kft.

Két edzőkör, valamint négy mért futam várt rád és Skroby navigátorodra. Mielőtt a versenyről kérdeznélek, mesélnél nekem a számodra új versenyautóról?

- Ahogy mondtad, ez az évjárat a Honda Civic Type-R-ből számomra teljesen új. Hatalmas pozitívum volt, hogy méretileg és az autón belüli pozícióm is kis híján megegyezik az annyira szeretett régi F Astrámhoz. Az új autó, egy EP3-as generációs Honda Civic Type-R N3-as specifikációban, ami lényegében a versenyváltón kívül nem sok mozgásteret ad a változtatásokra, de ezzel növekszik is a megbízhatóság. Az új autónk teljesítményére nincsen panaszom, 220 lóerő egy 2000 köbcentis szívómotorból.



Idén a Mitropa Rally volt kitűzve számodra, de sajnálatos módon, a jelenlegi helyzetben ez még várat magára. Maradt az FRT.HU Kupa, mint felkészülésre alkalmas verseny. Miként sikerült megismerkedni a Hondával?

- A márciusi FRT-n akkor is mentünk volna, ha megtartják az Eger ralit, hiszen azon a versenyen is indulni készültünk. Épp nagy fejvakarás közepén voltam, hogyan tudnám a ZH-mat és az Eger rali tesztjét összehangolni, de sajnos ezen már nem kell töprengenem. A szezon megkezdése előtt kilenc futamot céloztunk meg csapatfőnökömmel, ahol számomra a Mitropa Light Trophy-n lett volna a hangsúly. Épp ezért esett erre az autóra a választásunk, hiszen a Light Trophy-ban csak RC4-es autók mehetnek, kivéve az R2-esek. Egyelőre még nem tudjuk, hogyan lesz tovább, hiszen még maga az FIA, vagy az MNASZ sem tudja, mikor melyik versenynek mekkora a kockázata ilyen körülmények között. Remélhetőleg minél hamarabb és annál több versenyen tudunk idén részt venni.



Korábban versenyeztél már Rallye2-ben Kia Picantoval, Rallye3-ban Suzuki Swift-tel, Opel Astra OPC-vel, sőt turbós Opel Astra F-el is. Mesélnél róluk, melyik miért tetszett?

- Főleg a tavalyi évben versenyeztem nagyon sok autóval. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindegyiknek meg volt a maga varázsa. Az első raliversenyeimet a Suzukival teljesítettem, aminek a lassúsága sokat segített. Soha nem volt olyan érzésem abban az autóban, hogy innen nincs visszaút, hiszen a kezes futóműve és az alacsony végsebessége elültette bennem a raliversenyzés alapjait. Az igazi bónusz az volt az egészben, hogy ezeket a tapasztalataimat egy igazi legendával, Szántó Szabival oszthattam meg. A Suzuki után a Rallye2-es Kia Picanto Kupában kaptam lehetőséget az utolsó két versenyen. Habár jól sikerült a bemutatkozásom, egy kategória második hellyel, nyilván jobbat akartam, ami sajnos a korai kiesésemet eredményezte az eső áztatta pécsi pályákon. A negatív hangulatú befejezés ellenére is szerettem a kupasorozatban menni. A versenyt nagyon profi szintű munka előzte meg, mind a versenyzőtársaim és a szerelők, felkészítők részéről. A pécsi esést egy kis szünet követte, majd a Szilveszter ralin köthettük be magunkat újra versenyautóba navigátorommal Skroby-val. Ott a Fa-Ze Rally Team Opel Astra OPC-jét vezethettem. Sajnos, azt az autót nem vezettem eleget ahhoz, hogy érdemleges véleményt mondhassak róla. Úgyhogy ugorjunk is a múltba, ahol az első FRT-s versenyeim után egy teljes szezonos programot sikerült összeraknunk a családi kasszából. Apa, anya és gyerekek együtt utaztak minden hónapban Kiskunlacházára, hogy minél jobb eredményt érhessenek el. Ezt egy évre rá egy kategória győzelemmel sikerült is megünnepelnünk a H/8-as kategóriában, ahol többek között Vincze Marcit kellett legyőznünk.

A márciusi FRT-re teszt jelleggel neveztünk, így az eredmény másodlagos volt a tapasztalatgyűjtéshez képest. Szembesülhettünk azokkal a gyermekbetegségekkel az autón, amelyek soha nem jöttek volna elő állóhelyzetben. Örülök, hogy még tudtam egy jóízűt autózni, mielőtt a versenyeket eltörlik, vagy elhalasztják a járványügyi helyzet miatt.



Köszönöm a támogatóinknak és a Juhász Racingnek a lehetőséget és minden családtagomnak és barátomnak a biztatást!

Köszönjük Partnereink segítségét: Az "Infovárosok hírportál hálózat", Phobextools - Phobex Kft., Épgép-Komplex Kft., Diák-Meló Miskolc Iskolaszövetkezet, Black Point Kft., NR Szoftver Kft., Fair Centrum Plus Kft., Interdairy Hungary Kft., Magyar Ipar Kft., Delta Magyarország Kft., TT Sped Kft., EastJob Kft., Kärcher Debrecen - kaercherdb.hu, MIHIDRA Kft., Assist Trend Észak Kft., Inter Agrowashker, Private Reprezent Kft., Naturgold FARMS, Baromfiudvar, AUTOM3-am3.hu, Eastern Curse Company Kft., LU-KO LIVE Kft., Tiszaújváros Transz Kft., Salépker EU 2000 Kft. - www.salepker.hu, West-Start., Cívis Partner, LEL Kft., H-Euro Consult Bau Kft., Mahiti Kft. www.mahiti.hu, Dankó Trans & Bau Kft., HB c.e. Kft., Corpus Bútorgyártó Kft., Hard Trans Kft., Nagy Ferenc E.V., Altis Építő Kft., Vozik Balázs E.V., P.O.P SALES, Piros Mogyorós, Delta Hungária Kft., Dr Lan Kft., ML Log Kft., VÍDIA Csavarszaküzlet, www.gran-export.hu, Nomido Madera Kft., Adó-dó Plusz Kft., Total Wagon Managment Kft., FÉLIX Professional, Monett 2008 Kft., DSG Tervezõiroda Kft., Volvid Zrt., Komplex-D, Nyírség MÉH, Peter-M-Med Kft., Lanexpert Kft., GLS - West-Parcel Kft., Welltest-Info Kft., Cívis Solar- www.civissolar.hu, Spéci Komplett Kft., Kerékgyártó és Társa Kft., Strong Bau Invest Kft., Extrem Line Kft., Dr. Mohácsi Ildikó Ügyvédi Iroda, Endriago Kft., www.zsoltina.hu, www.globallift.hu, SL-FORG Kft, www.pizzadoro.eu, Garden Master, Dankó Trans Kft., HUN-Therm Consulting Kft., Zsilip 2008 Kft., Frekvencia Bt., Kessel Bau Kft., Frekvencia 2000 Kft., Zöld Élet Szociális Szövetkezet, GTT-Logistic Solution Kft., BB-Logistic Solution Kft., ÉKM Géptech Szerviz Kft, Patronizing Kft., Zoltán Eletric Kft., Borsod Color Kft., Sahinler Kft., Artifex J+J Kft., Boxi Trans Kft., Asap Hungária Kft., Lotte Kft., 4K-SHOP.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally, teszt, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.