Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Szeptember 02. 12:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Rabolt és buszvezetőre támadt, elítélték

Rabolt és buszvezetőre támadt, elítélték

Hat év fegyházra ítélt a bíróság egy 29 éves román állampolgárt, aki betört egy csepeli házba, majd pár hónappal később megtámadott egy buszvezetőt - tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a vádirat szerint a román állampolgárságú férfi tavaly május 24-én átmászott egy XXI. kerületi ház kerítésén, berúgta a ház ajtaját, és úgy megütötte az ott élő férfit, hogy az elájult. Ezután bezárta belülről a bejárati ajtót, a sértettet vízzel fellocsolta, és a konyhából hozott kenyérvágó késsel fenyegetőzve az értékeit követelte.

A sértett nem engedelmeskedett, ezért a vádlott kutatni kezdett, végül harmincezer forint értékben zsákmányolt pénzt és mobiltelefont, majd elhagyta a helyszínt.

A vádlott 2020 októberében erősen ittasan felszállt egy XXI. kerületben közlekedő buszra. A sofőr rendreutasította, a végállomáson pedig próbálta a buszról leszállítani a vádlottat, aki válaszul rátámadt a közfeladatot ellátó személynek minősülő férfire.

A férfi ellen a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség emelt vádat. Az előkészítő ülésen a vádlott mindkét bűncselekményben beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. A bíróság ezért a vádlottat - a váddal egyezően - felfegyverkezve elkövetetett rablásban és közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban mondta ki bűnösnek, és ezért hat év fegyházra ítélte, valamint hat évre kiutasította Magyarországról.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során