Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 22. 09:57, kedd | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Prostitúcióra kényszerített nőket egy szolnoki pár, mindkettőjüket elfogták

Prostitúcióra kényszerített nőket egy szolnoki pár, mindkettőjüket elfogták

Több éven keresztül kényszerített nőket prostitúcióra Németországban és Svájcban egy szolnoki pár, mindkettőjüket elfogták - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a pár férfi tagja szinte minden esetben álnéven ismerkedett meg későbbi áldozataival, akikkel rövid ismeretség után érzelmi kapcsolatot létesített. Egyiküket megerőszakolta.

Később - arra hivatkozva, hogy vállalkozása anyagi gondokkal küzd - a nőket erőszakkal vagy megtévesztéssel prostitúcióra kényszerítette.

A sértetteknek Németországba vagy Svájcba kellett utazniuk, ott egy magyar nő fogadta őket, aki - szintén kényszer hatására - "betanította" őket.

A kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettek által megkeresett és átutalt pénzt a férfi élettársa vette fel.

A férfi és a nő az elmúlt években csaknem 21 millió forinthoz jutott a szexuális üzletből.

Június 17-én elfogták őket szolnoki lakásukban, majd előállították és emberkereskedelem, illetve pénzmosás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a párt. A rendőrök kezdeményezték a férfi letartóztatását - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni