Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 18. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pénztárgép tulajdonosok figyelmébe!

Pénztárgép tulajdonosok figyelmébe!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépekre kifizetett előleg (vételár) támogatás formájában történő kifizetéséhez a nyilatkozat 1./B pontja töltendő ki. Ez alól kivétel csak az az új pénztárgép, mely teljes vételárának kifizetésére még nem került sor.

Adózói jelzések alapján – a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépekre kifizetett előleg (vételár) támogatás formájában történő kifizetéséhez kapcsolódóan – a következőkre hívjuk fel figyelmüket:

A „Nyilatkozat a 16/2013. (VI. 3.) NGM rendelet 13/A. § szerinti állami támogatás igénybevételéhez” 1./A pontját abban az esetben kell kitölteni, amennyiben az új (vagyis a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgép helyett megrendelt, beszerzett) pénztárgép teljes vételárának kifizetésére még nem került sor. Minden más esetben a nyilatkozat 1./B pontja töltendő ki.

A nyilatkozat, illetve annak mellékletei hiányában a támogatási igény érvényesítésére nincs lehetőség. Tehát a nyilatkozat megtétele önmagában nem elegendő, a szükséges dokumentációt (visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépre megkötött szerződés/szerződésmódosítás, szerződés alapján teljesített kifizetés alapjául szolgáló számla, kifizetés teljesítését igazoló dokumentum másolata) is el kell juttatni az állami adóhatóság részére.

Fenti dokumentumokat az eBEV felületen tett nyilatkozat esetén a nyilatkozat megtételét követő 15 napon belül, papír alapon küldött nyilatkozat esetén pedig a nyilatkozattal egyidejűleg kell benyújtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk