Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Április 04. 08:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

NVI-elnök: a jelenleg elérhető választási adatok előzetes eredmények

NVI-elnök: a jelenleg elérhető választási adatok előzetes eredmények

A jelenleg elérhető adatok előzetes eredmények, az országgyűlési választás egyéni eredményét jövő szombaton állapítják meg az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok,

a választás országos listás eredményét pedig legkésőbb április 22-éig a Nemzeti Választási Bizottság - mondta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján.

Nagy Attila közlése szerint nagyon jól haladnak a szavazatszámláló bizottságok a szavazatok összesítésével, 21 óra előtt elérhetővé váltak a parlamenti választás előzetes eredményei, amelyeket közzétettek a választás hivatalos oldalán is.

Hozzátette: az NVI egy éve dolgozik az informatikai szolgáltatókkal a fejlesztéseken. Úgy vélte, kiváló munkát végeztek, a választási honlap fennakadás nélkül működött a választás kitűzésétől kezdve.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenleg elérhető adatok előzetes eredmények, az országgyűlési választás egyéni eredményét jövő szombaton a külképviseleteken és átjelentkezéssel szavazók voksainak megérkezése és megszámlálása után állapítják meg az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok, a választás országos listás eredményét pedig legkésőbb április 22-éig a Nemzeti Választási Bizottság.

Mint mondta, az NVI az országgyűlési választás és a népszavazás sikeres lebonyolítása után összegzi tapasztalatait és a javaslatcsomagot a törvényalkotó elé tárja, hogy "tovább növeljék a választás előkészítésének és lebonyolításának hatékonyságát".

Nagy Attila elmondta azt is, megkezdődött a népszavazás eredményeinek publikálása is a honlapon.

Az NVI elnöke "sok erőt" kívánt a szavazatszámláló bizottságok tagjainak, a jegyzőkönyvvezetőknek, a választási irodák munkatársainak a hátralévő feladatok teljesítéséhez.

Címkék: eredmény, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során