Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 18. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi az oka a műtét közbeni ébrenlétnek?

Mi az oka a műtét közbeni ébrenlétnek?

Képzelje el, hogy a műtőasztalon egyszer csak felébred az altatásból. Ezt hívják altatás közbeni éberségnek, ami miatt később a páciens fel tudja idézni a műtét közben történt eseményeket. De mi ennek az oka? Kiderül a Fox News cikkéből.

Az altatás közbeni éberség oka lehet a készülék meghibásodása, vagy azoknál, akiknek az altató gyógyszer hatására felgyorsul anyagcseréjük, ez is egy kiváltó ok lehet. Bizonyos műtéteknél még nagyobb a kockázat.

'A kritikus állapotú betegeknél, akiknek sürgős műtétre - szívműtétre vagy akár császármetszésre - van szükségük, meg kell találni azt az egyensúlyt az altatógyógyszereknél, ami megfelelő mennyiségű az éberség elkerülése érdekében, de nem is túl sok' - mondta Dr. Morris Brown, aneszteziológus.

Az aneszteziológus fő célja, hogy a műtét fájdalom-és stresszmentes legyen a beteg számára. A műtét közbeni éberség a páciensek legnagyobb félelme, de a szakember szerint ez nem történik meg túl gyakran. A műtőasztalon lévő betegek mindössze 0,1-0,2 százalékánál fordul elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk