Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Március 05. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Meghekkelték az Alaptörvényt

Meghekkelték az Alaptörvényt

Feltörte az Alkotmánybíróság honlapját magát magyar Anonymusnak nevező csoport, és új bekezdésekkel egészítette ki az Alaptörvényt. Az üzemeltetők ezután leállították az oldalt, a honlap csak később lesz elérhető.

A hekker vagy hekkerek feltételezhetően szombat éjszaka törték fel az Alkotmánybíróság honlapját, ám az még nem ismert, milyen biztonsági rést használtak fel ehhez. A behatolók olyan pontokkal egészítették ki az Alaptörvény dokumentumát, miszerint a „zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene.” Az Anonymus nevét használó hekkerek emellett korlátlan jogot is deklaráltak maguknak arra, hogy minden eszközzel fellépjenek a zsarnoksággal és annak követőivel szemben - de arra is, hogy az informatikai dolgozók 32 évesen, korábbi fizetésük másfélszeresével mehessenek nyugdíjba, közölte az Index.

Az Alkotmánybíróság közleményben kommentálta az esetet: Mint arról a média beszámolt, az elmúlt éjszaka során feltörték az Alkotmánybíróság internetes honlapját. A jogosulatlan behatolás észlelése után a szervert leállítottuk, és az illetékes hatóságok bevonásával megkezdtük a károk felmérését. A biztonsági problémák megoldása után a honlap hamarosan ismét elérhető lesz.” – olvasható a levélben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.