Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2020. Április 02. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Márciusban kevesebb új személyautót helyeztek forgalomba

Márciusban kevesebb új személyautót helyeztek forgalomba

Márciusban 11 478 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 14 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában;

a forgalomba helyezett 2083 kishaszonjármű pedig 7 százalékkal volt kevesebb a tavaly márciusinál - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) szerdán az MTI-vel, a DataHouse Kft. adatai alapján.

Az idei első negyedévben összesen 32 670 új személyautó került forgalomba, 5 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A forgalomba helyezett új kishaszonjárművek száma 4690 volt, 10 százalékkal kevesebb a tavalyi első negyedévinél.

Az MGE áprilisra és májusra a koronavírus miatti válságintézkedések és a gyárbezárások miatt mintegy 50 százalékos visszaesést is elképzelhetőnek tart, de bízik abban, hogy ezt a második fél év valamennyire kompenzálni tudja majd.

A közleményben kitértek arra is, hogy a használt autók behozatala továbbra is emelkedik. Márciusban 11 777, az első negyedévben 37 759 használt személygépkocsi, valamint az első negyedévben 4300 használt kishaszonjármű érkezett az országba. Ennek a trendnek a megállítása, különösen a használt járművek korösszetétele miatt egyre kevésbé tűr halasztást - hangsúlyozta az MGE.

A nagyhaszonjárműveknél idén csökkenéssel számol az MGE a sofőrhiány és a dráguló működési körülmények miatt. A hazai buszparknál ugyanakkor az egyesület várakozása szerint 2020-ban fel fog gyorsulni a csere üteme. A motorkerékpároknál még mindig alacsony a forgalomba helyezések száma, de bizakodásra ad okot, hogy egyelőre nincs visszaesés - emelte ki az egyesület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.