Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Július 15. 18:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Karóval, kaszával, harci kutyával támadtak rokonaikra

Karóval, kaszával, harci kutyával támadtak rokonaikra

Egy férfi és öt fiatal rokona ellen emeltek vádat, mert szőlőkaróval, kaszával és harci kutyával támadtak rokonaikra - tájékoztatta a Fejér Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A vád szerint az elsőrendű vádlott 2019. július 8-án egy vita során volt élettársát, valamint lányát felpofozta az utcán, mire a lánya élettársa közbelépett, ellökte a férfit. Az elsőrendű vádlott otthon családtagjainak azt állította, hogy lánya élettársa és családja bántalmazta. Ezután fiatalkorú fiával és saját testvérei gyermekeivel vascsövet, szőlőkarót, kaszát vettek magukhoz és egy harci kutyával elmentek a férfi lányának lakóhelyére.

A vádlottak berúgták a kaput, a ház tulajdonosára ráuszították a kutyát, amely beleharapott a sértettbe. Az elsőrendű vádlott és fia a fején megütötte a sértettet, majd a férfi a fiával és négy unokaöccsével rátámadt a nő élettársára, ütötték a férfit és az élettársa védelmére kelő nőt is.

Az idősebb sértett életveszélyes, a nő nyolc napon túl gyógyuló, míg élettársa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a férfi, a fia és négy társa ellen. A férfire végrehajtandó börtönbüntetés, fiára fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztés, bűnsegédként közreműködő társaikra felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a főügyészség - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben