Városlista
2025. május 17, szombat - Paszkál

Hírek

2019. Január 14. 14:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Balogh Zoltán

Jól halad a magyar Bocuse d'Or csapat felkészülése

Jól halad a magyar Bocuse d'Or csapat felkészülése

Jól halad a magyar csapat felkészülése a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 28-29-i lyoni világdöntőjére, Pohner Ádám séf, Segal Viktor coach és Csillag Richárd commis (segítő) már a finomhangolásokat végzik.

A két évvel ezelőtti világdöntő óta generációváltás zajlott a magyar csapatnál: noha Pohner Ádám commis-ként már kipróbálta magát a Bocuse d'Oron, séfként a mezőny legfiatalabb tagjának számít, Segal Viktor és Csillag Richárd pedig először szerepelnek majd a magyar csapat tagjaként - közölte a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a csapat hétfői budaörsi sajtótájékoztatóján.

Hamvas Zoltán a Forma-1 világához hasonlította a Bocuse d'Ort, hiszen a világ legrangosabb szakácsversenyének innovációi később rendszerint leszivárognak a éttermi gasztronómiába is.

Minden körülmény adott a jó szerepléshez, hiszen rengetegen, például norvég sztárséfek is segítik a magyar csapatot az öt és fél órás versenyprogram tökéletesre csiszolásában - jegyezte meg Hamvas Zoltán.

Pohner Ádám felidézte, hogy 2015-ben Molnár Gábor mellett commis-ként versenyezhetett a lyoni világdöntőben, majd 2016-ban séfként indult, és Széll Tamás mögött második lett a magyarországi döntőben.

Mint elárulta, a csapat tagjai hónapok óta heti hat napot gyakorolnak, a versenyre szánt fogásokat folyamatosan fejlesztve, mostanra pedig már a finomhangolásoknál tartanak.



A fogásokhoz igyekeznek minél több minőségi magyar alapanyagot - például tokaji bort, egri bikavért, magyar eceteket - felhasználni, valamint magyar technológiai eljárásokat - mint a derelyekészítés vagy a savanyítás - alkalmazni.

Segal Tamás és Csillag Richárd szintén arról számoltak be, hogy a felkészülés kiválóan halad és hogy a csapat mind technikailag, mind pszichésen jól felkészült a január végi világdöntőre.

A Bocuse d'Or döntőjét a SIRHA élelmiszeripari szakkiállítás keretein belül rendezik meg január 28-29-én, mindkét napon 12-12 csapat készíti majd el fogásait.

A tányértéma idén egy francia klasszikus, a chartreuse lesz, amelyet meghatározott kagylófélékkel kell majd elkészíteni, a hústál kötelező alapanyaga pedig a csontos borjúkaraj lesz, amelyet csonttal együtt, egészben kell megsütniük a versenyzőknek.

Címkék: csapat, felkészülés, séf

Ezek érdekelhetnek még

2025. Május 17. 08:27, szombat | Belföld

Elkészült az egymilliomodik Audi Q3 modell az Audi Hungaria győri gyárában

Legördült a gyártósorról az egymilliomodik Audi Q3 modell az Audi Hungaria Zrt. győri gyárában. Az ünnepség részeként az Audi Hungaria és a magyar kormány megújította a 2013-ban kötött stratégiai együttműködési megállapodását.

2025. Május 17. 08:20, szombat | Belföld

Orbán Viktor: példátlan, hogy egy nem NATO-tagállam titkosszolgálati akciókat hajt végre egy NATO-tagállam, Magyarország ellen

Példátlan, hogy a nem NATO-tagállam Ukrajna titkosszolgálati akciókat hajt végre egy NATO-tagállam, Magyarország ellen

2025. Május 16. 09:10, péntek | Belföld

Szijjártó Péter: százmilliárd forintos budapesti beruházást jelentett be a BYD

Mintegy százmilliárd forint értékű beruházást jelentett be a BYD kínai autógyártó, amelynek keretében a cég a magyar fővárosba telepíti az európai vállalati és fejlesztési központját

2025. Május 16. 09:08, péntek | Belföld

Czomba Sándor: elérhető a 85 százalékos foglalkoztatási arány

Magyarország elérheti a 85 százalékos foglalkoztatási arányt 2030-ra - mondta Czomba Sándor csütörtökön Budapesten, a WHC Csoport és az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány konferenciáján.