Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 07. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új adóelkerülési trükkök, mindennapi tesi óra és bizalmat kérő First Lady - Lapszemle

Új adóelkerülési trükkök, mindennapi tesi óra és bizalmat kérő First Lady - Lapszemle

Újszerű formája jelent meg a minimálbéres adóelkerülésnek: a feketén is pénzt kapó alkalmazottak egy részét immár csak részmunkaidőre jelentik be - írja a Magyar Nemzet. A Metropol összegyűjtötte a mindennapos testnevelésóra első tapasztalatait, ami az esetek többségében pozitív. Michelle Obama bizalmat kért az amerikaiaktól a demokrata elnökjelölő konvenció első napján - írja a Népszava.

Egyes munkáltatók a jelek szerint hamar megtalálták annak módját, miképpen húzhatják ki magukat dolgozóik bérének felemelése és a közterhek befizetése alól. - írja a Magyar Nemzet. A kétes megoldás voltaképpen a minimálbéres adóelkerülés újszerű, sajátos formája. Az adótanácsadók egyesületének tapasztalatait Zara László elnök ismertette a Magyar Nemzettel. Eszerint némely munkaadó idén csak négy- vagy hatórás részmunkaidőre jelenti be a tavaly még napi nyolc órában foglalkoztatott és minimálbért kereső alkalmazottait. Az érintett dolgozók így a legkisebb jövedelem háromnegyedét, felét kapják meg, legalábbis legálisan. A szóban forgó alkalmazottak igazából ugyanúgy nyolc órát dolgoznak naponta, mint korábban, és keresetük is magasabb, ugyanis a minimálbér napi négy vagy hat órára eső része mellett zsebbe is kapnak pénzt.

***

Órarend a testnevelésórákhoz igazítva, külső helyszínek és egyesületi igazolások – az első, az ötödik és a kilencedik évfolya-mon hétfőtől elindult a mindennapos testnevelés - írja a Metropol. 'Az órarendet a testnevelésórákhoz igazítottuk, az elméleti tárgyakat ez után osztottuk be. De mi még kedvező helyzetben vagyunk, hiszen ebben a tanévben a mindennapos testnevelés csak hat osztályt érint, így fél háromig bele tudtuk zsúfolni a tornaórákat a tornaterembe' – mondta Makovecz Éva, a budapesti Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium igazgatója. A Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban sem okozott különösebb problémát a mindennapos testnevelés. 'Szerencsés helyzetben vagyunk, az iskolának két tornaterme és egy nagy sportudvara van, sőt, a közelben még két nagyobb sportlétesítmény is van, amelyet igénybe lehet venni, ezért nem jelent gondot a mindennapos testnevelés megoldása' – mondta Vámos Tibor, az iskola igazgatója, majd hozzátette: a jó körülményeknek köszönhetően egy tornateremben egyszerre csak egy osztálynak van testnevelésórája.

***

Michelle Obama fellépése volt a csúcspontja a demokrata elnökjelölő konvenció első napjának az észak-karolinai-i Charlotte-ban - írja a Népszava. A demokrata elnök feleségét egy katonamama mutatta be, akinek négy gyereke szolgál az amerikai fegyveres erőknél, minden fegyvernemnél egy. Ritkán jön össze a család, mert egyikük mindig külföldi bevetésen van. A First Ladyt nagy szeretettel fogadták a konvenció küldöttei. Első szavával megköszönte az amerikai katonacsaládok áldozatvállalását. A First Lady egyetlen szóval sem említette férje republikánus kihívójának nevét, mégis tökéletesen érzékeltette, ő és Barack Obama csonka családból jöttek, s mindketten többet tudnak a mindennapi megélhetésért küzdő amerikaiak gondjairól, mint a kiváltságos körülmények között felnőtt Romney-házaspár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során