Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2020. Április 15. 12:01, szerda | PR

Ismerjük meg Mrs. Whiskyt, a híres whiskygeeket

Ismerjük meg Mrs. Whiskyt, a híres whiskygeeket

A történelem során sokszor megcáfolták már az állítást, miszerint a whiskyfogyasztás kizárólag férfias dolog lehet. Ékes ellenpélda többek között Alwynne Gwil munkássága is, a whiskygeekek körében celebnek számító hölgyet ugyanis egyenesen Mrs. Whisky névvel szokás illetni.

A cikkben bemutatjuk Alwynne Gwil whiskykóstolásra vonatkozó tanácsait, emellett pedig arra is ki fogunk térni, hogy miért pont a Balvenie hívó szavára mondott igent és lett a brand nagykövete.

A szemünk helyett érdemes inkább az orrunkra hagyatkozni

Mrs. Whisky véleménye alapján túlzott mértékben hagyatkozunk a látásunkra, holott a whiskykóstolás során sokkal inkább kellene hallgatnunk egy másik érzékszervünkre. Állítása szerint az orr nemcsak az illatok felfedezésére képes, hanem az aromák tanulása, illetve megértése is a skilljei közé tartozik.

Sőt, Alwynne Gwil meglátása szerint az orrunkat használhatjuk memóriaserkentőként is. Minél inkább sikerül ugyanis megjegyeznünk az egyes whiskytípusok aromáit, annál fogékonyabbak lehetünk a magas minőséget képviselő párlatokra.

Fontos, hogy a szánk is nyitva legyen

Mrs. Whisky azt mondja, hogy a csukott szájjal történő whiskykóstolás komoly hibának számít. Merthogy nyitott szájjal tudjuk kellőképpen cirkulálni az illatokat, vagyis nemcsak a szánk fedezi fel a whisky sajátosságait.

Alwynne Gwil részéről akad még meglepő állítás bőven. Kiemeli többek között, hogy a whiskykóstolás nagyban hasonlít a szókincs bővítéséhez. Az agyunk tehát tanulja az aromákat. Egyenként, lépésről lépésre megismertetve az új illatokkal fogékonnyá válik a befogadásukra, és a szókincshez hasonlóan így fog hatékonyan bővülni a whiskyaromákkal kapcsolatos ismeretünk.

További jó tanács még, hogy whiskykóstoláskor érdemes az italt minél tovább a szánkban tartani. Ezáltal még több íz tud felszabadulni, mi pedig mélyebben ismerhetjük meg az ital természetét.

Jobbnál jobb ajánlatok mellett miért pont a Balvenie nagykövete lett Alwynne Gwil?

Sorban álltak a nagy nevek és híres whiskybrandek Mrs. Whisky ajtaja előtt, ő pedig a Balvenie ajánlatára bólintott rá végül. A „miért” kérdésre választ adhat a márka tekintélyes múltja, a különleges lepárlási technika, valamint a whisky készítéséhez felhasznált saját termelésű árpa megléte is.

Mindenképpen ki kell emelni még a Balvenie kapcsán David Stewart munkásságát, aki zseniálisat alkot, méghozzá keverő mesterként. Páratlan igényességgel választja ki az alkalmazott hordókat a világ minden tájáról, a fennséges ízharmóniát pedig a különböző mértékben érlelt malátawhiskyk keverésével valósítja meg.

Hogyha Mrs. Whisky sem tudott ellenállni a Balvenie hívó szavának, akkor mi magunk hétköznapi whiskygeek-ként miért tennénk így?

Címkék: balvenie, whisky

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 09. 10:53, szombat | PR

5 tuti tipp a sikeres nyelvvizsgához

Nyelvvizsgázni nehéz, legalábbis az első vizsga mindenképpen kihívás. Vannak azonban általános tippek nyelvvizsga típustól függetlenül, amik segíthetnek, hogy könnyedén vedd. Mutatjuk!

2020. Július 03. 18:08, péntek | Belföld

Elkezdődött az aratás, közepesnél gyengébb termés várható

Elkezdődtek az aratási munkák az őszi árpa betakarításával, az előzetes becslések szerint az időjárási viszontagságok miatt a közepesnél gyengébb termés várható,