Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 01. 15:44, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Európa nagy részét elkerülik a markáns időjárás-változást okozó légköri képződmények. A ciklonok és a hozzájuk kapcsolódó frontok Északkelet-Európa felett, illetve az Atlanti-óceán partjainál helyezkednek el, hatásukra arrafelé felhős, többfelé csapadékos az idő. A kontinensen a hőmérséklet viszonylag egységes, délutánonként általában 16 és 22 közé melegszik fel a levegő. Ugyanakkor Északkelet-Európát több hullámban hideg, sarkvidéki eredetű levegő árasztotta el, így ott a hőmérséklet nagy területen még napközben is fagypont közelében marad, és a csapadék alkalmanként még mindig havas eső, hó formájában hullik.
Szerda estig az északkelet-európai ciklon peremén váltakozó nedvességtartalmú, de továbbra is viszonylag enyhe levegő érkezik a Kárpát-medencébe. A ciklon hidegfrontja mögött áramló nagyon hideg légtömeg a Kárpátoktól keletre vonul el.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:
--------------------------------------------------

Kedden napközben a változó mennyiségű fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett mindenütt számíthatunk többórás napsütésre. Estétől északnyugat felől átmenetileg megvastagszik a fátyolfelhőzet. Csapadék reggelig nem valószínű. Szerdán is számíthatunk az ország legnagyobb részén több-kevesebb napsütésre, de északkeleten délelőtt tartósabban felhős lehet az ég. Főként a Dunántúlon szórványosan zápor, déli részén néhol zivatar is kialakulhat. Kedden az északi szél - különösen a Tiszántúlon - élénk lesz. Szerdán többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csupán északnyugaton élénkül meg a délkeleti szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben előfordulhat gyenge fagy.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16 és 21 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk