Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Augusztus 05. 12:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Idén nem lesz Nagy Sportágválasztó

Idén nem lesz Nagy Sportágválasztó

A szervezők a tavaszi után az őszi eseményt is törölték, így idén nem lesz Nagy Sportágválasztó.

Az eddig 25 alkalommal megrendezett rendezvény házigazdái kedden jelezték, hogy a koronavírus-járvány miatt úgy döntöttek, nem tartják meg a szeptember 11-12-re kiírt eseményt. Hírlevelük szerint folyamatosan figyelték a járvány alakulását, és ennek alapján határoztak.

"Úgy látjuk, hogy a rendezvény időpontjáig a helyzet sajnos nem sokat fog javulni, így pedig kockázatos lenne egy ilyen nagy horderejű esemény megrendezése" - olvasható a sportagvalaszto.hu-n. Mindehhez azt is hozzátették, hogy az előzetesen augusztus 15-ig meghirdetett szabályozásokon bizonytalan ideig továbbra sem enyhít a magyar kormány, "ami további felelősségteljes viselkedésre és a szabályok betartására hívja fel a figyelmet".

A Nagy Sportágválasztón az érdeklődők rengeteg sportággal ismerkedhetnek meg, a legutóbbi, 25. rendezvényen több mint százat lehetett kipróbálni ingyenesen tavaly szeptemberben a kőbányai Merkapt Sportközpontban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.