Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2023. Február 10. 09:33, péntek | PR
Forrás: (x)

Hogyan zajlik manapság egy állásinterjú?

Hogyan zajlik manapság egy állásinterjú?

Amikor behívnak minket egy állásinterjúra, akkor a legtöbben a klasszikus formát várják, tehát bemennek személyesen, elbeszélgetnek, majd elköszönnek azzal, hogy majd értesítik a döntésről.

Ám manapság már nemcsak ez az egy formája létezik az interjúztatásnak. Ha pedig álláskeresésben vagyunk, nem árt felkészülnünk, hogy mi várhat ránk. Természetesen Várpalotán és környékén számos olyan cég van, amely még a hagyományos interjúztatási protokollt követi, ám akad jó néhány olyan is, amely nem. De lássuk, milyen állásinterjúztatási formákkal találkozhatunk.

Interjú személyes jelenlét nélkül

A várpalotai állások között keresgélve találhatunk olyat, amely nem igényli az interjún a személyes jelenlétünket, még akkor sem feltétlen, ha Várpalotán lakunk vagy épp a környékén. Nagyon sok él már a távinterjúztatás lehetőségével, melyre a leggyakrabban Skype-on vagy Google Meet segítségével kerül sor. Az ilyen távinterjúk nagyon hasznosak, ha olyan állást pályázunk, ami távol van a lakhelyünktől, de akkor is, ha home office munkáról van szó.

Az ilyen állásinterjúkra kicsit másképp érdemes készülni, mint a személyes megjelenés esetén. Mindenképp teremtsük meg a megfelelő körülményeket, iktassuk ki a háttérzajokat, tegyünk róla, hogy ne legyenek zavaró tényezők, amik megakaszthatnak minket vagy az interjúztatókat. Ha nemcsak telefonos beszélgetésről van szó, hanem a kamerát is be kell kapcsolnunk, akkor mindenképp öltözzünk fel úgy, mintha személyesen jelennénk meg. Arra is érdemes figyelni, hogy a háttér is megfelelő legyen, ne legyen mögöttünk rendetlenség, és persze a technikai feltételek (mikrofon, kamera, internetkapcsolat stb.) is megfelelő legyen.

Amikor nem egyedül vagyunk az interjún, avagy a csoportos állásinterjúkról

Természetesen a várpalotai állások többsége esetében személyesen zajlanak az interjúk, ám ne lepődjünk meg, ha nem vagyunk egyedül az interjú során. Nagyon sok cég tart úgynevezett csoportos interjúkat, melyeknek többféle formája is lehet. Előfordulhat, hogy valamilyen tesztet kell kitölteni, esetleg egy próbafeladatot kell elvégezni, de az sem ritka, hogy az állásinterjúra hívott jelölteket csoportokra osztják, és együtt kell megoldaniuk egy feladatot.

Gyakorlati teszt sem ritka manapság

Arra is érdemes felkészülni, hogy nemcsak beszélgetés lesz, hanem egy próbafeladat, ami a megpályázott munkakörhöz kapcsolódik, így a HR-es le tudja tesztelni, hogy a pályázó mennyire ért az adott feladathoz, mennyire hatékony, milyen a problémamegoldó képessége, hogy bírja a váratlan helyzeteket, stb.. Amennyiben a nyelvtudás kulcsfontosságú az adott Veszprém illetve Fejér vármegyei állás betöltéséhez, akkor készüljünk fel arra is, hogy idegen nyelven zajlik majd az interjúztatás, esetleg egy munkakörhöz kapcsolódó fordítást kell elvégeznünk.

Többkörös állásinterjúk

Bár sokan csalódnak, hogy nem derül ki azonnal, hogy megkapjál-e az adott munkát vagy sem, azon sem szabad meglepődünk, ha az állásinterjú után egy újabb elbeszélgetésre hívnak be minket. Az ilyen többkörös interjúk során mindig más-más készséget, képességet vizsgálnak, és így szűrik ki azokat, akik alkalmasak az állás betöltésére. A folyamat végére általában 3-5 ember marad, akik tökéletesen megfelelnek, és végül közülük döntenek, hogy ki kapja meg végül az állást.

Legfrissebb állásajánlatainkért csatlakozz csoportunkhoz ITT.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 22. 16:09, szerda | PR

Vízügyi igazgatóságot őriznek

Közbeszerzési eljárás keretében újra a Jánosik és Társai Kft. nyerte el az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Miskolci Szakaszmérnökség telephelyének vagyonvédelmi feladatainak ellátását.

2023. Február 03. 16:58, péntek | PR

K&H: kilőtt a kakaós csiga és a hamburger ára

21 százalékos éves árváltozást mutat a gyerekinflációs kosár

2023. Január 31. 15:55, kedd | PR

Új év, új kezdet, új munkahely? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak a munkahely váltás előtt!

Sokan kötik valamilyen dátumhoz, születésnaphoz vagy egy új esztendő kezdetéhez az életüket tudatosan érintő változásokat.

2023. Január 30. 12:43, hétfő | PR

Felújították és átadták a Jánosik Kft. irodaházát

Ünnepélyes keretek között, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, valamint Csöbör Katalin országgyűlési képviselő jelenlétében adták át a Jánosik Kft. 350 millió forintból felújított és korszerűsített irodaházát