Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2012. November 10. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan mutatja ki a rákot a terhességi teszt?

Hogyan mutatja ki a rákot a terhességi teszt?

Egy férfi kíváncsiságból elvégzett magán egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Ezt követően barátai sürgették, hogy mindenképpen forduljon orvoshoz, ahol kiderült, hogy hererákban szenved - számol be az esetről a Fox News.

Amit a terhességi teszt kimutatott, az nem más, mint a hCG nevű hormon. Ezt a hormont a méhlepény és később syncytiotrophoblast sejt termeli terhesség esetén. A terhességi teszt a hCG jelenlétét méri, hogy kimutassa a terhesség esetleges jelenlétét.

Ugyanakkor vannak bizonyos rákos sejtek, amelyek szintén termelnek hCG-t. Ezek közül gyakoriak azok, amelyek férfiakat érintenek, mint a hererák, illetve olyankor, amelyek kapcsolatban állnak a női reprodukciós rendszerrel, mint a petefészekrák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:25, péntek | Életmód

Szabad szemmel is látható lesz vasárnap a Hold és a Spica csillag együttállása

Vasárnap este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni a koraesti égen - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-vel.

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Életmód

Magyarországon akár közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.

2024. Június 12. 12:37, szerda | Életmód

Múzeumok éjszakája - 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket

Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én a Múzeumok éjszakáján.

2024. Június 08. 09:09, szombat | Életmód

Veszprém legrégebbi épületének maradványait találhatták meg helyi régészek

A középkori Veszprém legrégebbi, 10-11. századi épületének maradványait találhatták meg a helyi Laczkó Dezső Múzeum régészei, akik eredményeiket pénteken ismertették a veszprémvölgyi ásatás helyszínén.