Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Június 20. 17:53, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Hétfőn hajnalban kel át Nik Wallenda a Grand Canyon felett

Hétfőn hajnalban kel át Nik Wallenda a Grand Canyon felett

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban kel át a híres kötéltáncos, Nik Wallenda a Grand Canyonban a Little Colorado folyó felett - közölte a mutatványt világszerte élőben közvetítő Discovery Channel az MTI-vel csütörtökön.

A 34 éves akrobata egy mindössze 5 centiméter vastagságú kötélen fog 450 métert sétálni 457 méteres magasságban a kanyargó Little Colorado folyó felett. A 34 éves, háromgyerekes amerikai légtornász tavaly még biztosítókötéllel kelt át a Niagara-vízesésen, az új mutatványát viszont már anélkül hajtja végre.
A Discovery Channel most először vállalkozott arra, hogy világszerte élőben közvetíti Nik Wallenda akrobata minden lépését. A kísérlet vasárnap délután zajlik, így magyar idő szerint hétfőn hajnali 2 órakor lesz látható a hajmeresztő vállalkozás - olvasható az összegzésben.
Wallenda családja a 18. század óta foglalkozik cirkuszi mutatványokkal, csaknem száz éve hajtanak végre kötéltánc-mutatványokat biztosítóháló nélkül, ennek köszönhetik világhírüket. A család több tagja is gyakorlás vagy mutatvány közben veszítette életét. Így a "Repülő Wallendák" társulatot az 1920-as években megalapító Karl Wallenda is, aki Puerto Ricóban, erős szélben 10 emeletnyi magasságból zuhant le 73 évesen.


Címkék: Színes-rekord-USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez