Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2020. Szeptember 17. 09:32, csütörtök | Helyi

Hátrányos helyzetű gyerekeknek épült Tatabánya legújabb játszótere

Hátrányos helyzetű gyerekeknek épült Tatabánya legújabb játszótere

Új játszóteret vehettek birtokba a főleg hátrányos helyzetű családok lakta tatabányai Hatos telep legfiatalabb lakói szeptember 15-én.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Tatabánya város és a Bridgestone közös, 38.4 millió forintos beruházása rekordidő, mindössze 2 hónap alatt készült el. A „Máltai közösségi ház” melletti, egy hektárnál is nagyobb területen a kisebbeket térhálós mászóka, hinták, játszóvár és homokozó, a nagyobbakat pedig korszerű sportpálya is várja. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javulnak a városrészen élők életkörülményei.

A többségében hátrányos helyzetű családoknak otthont adó tatabányai Hatos telepen eddig hiányzott egy olyan közösségi tér, amely a gyermekeknek biztonságos és önfeledt kikapcsolódást biztosít, egyúttal a fejlődésüket is segíti. Ez ösztönözte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületet, hogy Tatabánya Megyei jogú Város és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. támogatásával egy új játszóteret és sportpályát alakítson ki a környék gyermekei számára a Hatos telep „Máltai közösségi ház” melletti területén.

A mindössze 2 hónap alatt elkészült, 38,4 millió forintos fejlesztés eredményeként kicsik és nagyok egyaránt kellemes pillanatokat szerezhetnek a parkban: a fiatalabbakat hinta, mászóka, rugós eszközök és egy izgalmas játszóvár is várja, az idősebb korosztály számára pedig egy többfunkciós, futball- és kosarazásra is alkalmas sportpálya garantálja az izgalmakat. A park a legmodernebb szabványok szerint készült, így a gyermekek és szüleik a lehető legnagyobb biztonságban tölthetik el szabadidejüket. A Bridgestone-nak és a városnak nem ez az első olyan együttműködése, amely a településen élők életszínvonalának javítását célozta.

„A társadalmi felelősségvállalás a Bridgestone egyik legfontosabb küldetése, ezért örömmel támogatjuk azokat a projekteket, amelyek az itt élők mindennapjainak javítását célozzák” - mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya ügyvezető igazgatója. „A tatabányai Hatos telepen élők gyermekek számára eddig nem volt megfelelő helyszín a játékra. Ezzel a játszótérrel ez megváltozik. és szívből remélem, hogy sok felejthetetlen pillanatot élnek majd át a helyi fiatalok a most átadott eszközök és sportpálya által.”

„A városvezetés feladata, hogy megfelelő körülményeket biztosítson a peremterületen élő gyermekek számára is. Így az óvoda és a Máltai Szeretetszolgálat közösségi tere szomszédságában nem csak a mozgás lehetőségét teszi lehetővé a sportpálya és a játszótér, hanem az oktatás-nevelés számára is teret biztosít” – mondta Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere. „A város önerőből ilyen nagyságrendű fejlesztést nem tervezett ezen a területen, így a Bridgestone segítsége nélkül nem lett volna lehetőség az itt élő családok közösségi tereinek kialakítására.”

A Bridgestone a helyiekért
A Bridgestone a társadalmi szerepvállalása keretében már a letelepedésétől szoros, mindenben együttműködő és segítő kapcsolatot ápol a közeli önkormányzatokkal, és számos helyi intézményt segített már anyagi, illetve eszközadományokkal. Az abroncsgyár, tavaly jelentős összeggel támogatta többek között a Tatabányai Szakképzési Centrum Péch Antal Szakgimnáziumát és az Arany János Óvodát is, idén nyáron pedig a támogatásuk segítségével készült el az új játszótér Környén. A vállalat rendszeresen szervez dolgozói bevonásával önkéntes akciókat is: legutóbb a Bridgestone csapata a tatabánya önkormányzattal együttműködve figyelemfelhívó jelzéseket festettek fel a város több veszélyes kereszteződéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 12. 08:42, kedd | Helyi

A világ vezető autógyártói ismét a Bridgestone-t választották 2020-ban

A Bridgestone EMIA több mint 80 új gyári elsőszerelést (OE) biztosított 13 autógyártó számára több mint 30 járműtípushoz.

2020. December 18. 08:49, péntek | Helyi

Jogpontok - Sajtótájékoztató

2020. December 02. 14:46, szerda | Helyi

A Bridgestone Tatabánya adományokkal támogatta a helyi szociális intézmények járvány elleni védekezését

A Bridgestone Tatabánya Kft. a járvány elleni védekezést elősegítő eszközökkel támogatott több Komárom-Esztergom megyében tevékenykedő szociális intézményt.

2020. Október 28. 09:30, szerda | Helyi

A Bridgestone új motorabroncsai magasabb szintekre emelik a motorozást

A Bridgestone bejelentette a sport-túra motorok kategóriájának új, meghatározó abroncsát, a Battlax Sport Touring T32-t és T32 GT-t.