Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Július 18. 21:28, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hatással lehet a magyar légtérre a maláj gép tragédiája

Hatással lehet a magyar légtérre a maláj gép tragédiája

A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. becslése szerint a maláj utasszállító lezuhanása utáni légiforgalmi korlátozások miatt mintegy 5 százalékkal nőhet az átrepülő légi forgalom Magyarország magaslégterében az ukrán légtérzár miatt.

A szolgálat pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az emberi erőforrásokat és műszaki-technológiát tekintve is felkészült arra, hogy egy ilyen mértékű forgalomnövekedést kezelni tudjon, ha annak kedvezőtlen időbeli eloszlása nem okoz rendkívüli terheléssel járó, átmeneti helyzeteket.

Az ukrán hatóságok csütörtök este a Malaysia Airlines 17-es járatának lezuhanása után minden repülési magasságon lezárták a dnyipropetrovszki repülésinformációs régiót (FIR), így az Eurocontrol minden olyan repülési tervet visszautasít, amelyben a régiót érintő útvonalak vannak. Csütörtök este a legtöbb légitársaság jelezte: nem repülnek a régió, vagy Ukrajna légterében.

A Malaysia Airlines 17-es járatát teljesítő Boeing 777-es Amszterdamból tartott Kuala Lumpurba, amikor csütörtök délután Donyecktől keletre, az orosz-ukrán határ közelében lezuhant. Az ukrán hatóságok a gép által repült útvonalon 32 ezer lábig tiltották meg a polgári légi közlekedést, de a Malaysia Boeingje 33 ezer láb magasságban repült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során