Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 02. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Harmincnál több párt indul az EP-választáson

Harmincnál több párt indul az EP-választáson

Újabb két pártot vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén, így már harminckét jelölőszervezet indulhat a május 25-i európai parlamenti választáson, ha sikerül összegyűjteniük legalább 20 ezer választópolgár ajánlását. A testület egyhangúlag nyilvántartásba vette a Magyarországi Szociáldemokrata Pártot és a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Pártot.

Az NVB korábbi ülésein már nyilvántartásba vette a Magyar Szocialista Pártot, a Magyar Republikánus Politikai Pártot, az Együtt - A Korszakváltók Pártját, a Modern Magyarország Mozgalom Pártot, a Párbeszéd Magyarországért Pártot, a Magyarországi Munkáspárt 2006 - Európai Baloldalt, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséget, a Kereszténydemokrata Néppártot, a Demokratikus Koalíció pártot, a Tégy! Ne Tűrj Tovább! Pártot, az Összefogás Pártot, a Magyar Liberális Pártot, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pártot, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártját, a Lehet Más a Politika pártot, a Zöldek Pártját, az Összefogás a Civilekért pártot, a Magyar Demokráciáért és Hazáért Pártot, az Alternatív Magyar Néppártot, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppártot, a Seres Mária Szövetségesei pártot, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség pártot, a Magyar Igazság és Élet Pártját, az Összefogás Magyarországért Pártot, A Haza Nem Eladó Mozgalom pártot, az Európai Föderalista Pártot, a Vállalkozók Szövetsége a Reformokért pártot, a Magyar Gazdaság Pártot, a Magyarországi Cigányok Fóruma - Összefogás Magyarországért Pártot, valamint az Új Magyarország Pártot.

Az Európai Parlament 21 magyar képviselőjének választását május 25-re tűzte ki Áder János köztársasági elnök március 8-án.

Az EP-választás arányos választási rendszerben, listás szavazással történik. Listát bejegyzett pártok állíthatnak, két vagy több párt közös listát is állíthat. A listaállításhoz legalább 20 ezer választópolgár - aláírásával hitelesített - ajánlása szükséges, a pártoknak április 22-ig kell összegyűjteniük a támogató ajánlásokat és bejelenteni listájukat az NVB-nél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk