Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2011. Július 22. 14:37, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Gyanús alakok utaztak a buszon

Gyanús alakok utaztak a buszon

Négy határsértőt, két grúz és két moldáv fiatalembert fogtak el a rendőrök Mezőhegyesen. A gyanús külföldiekről a busz sofőrje értesítette a rendőröket - értesült a HavariaPress.

Szerda délután értesítette a Körös Volán egyik menetrend szerint közlekedő járatának sofőrje a rendőröket arról, hogy gyanús külföldiek utaznak a buszon. A rendőrök a legközelebbi megállóban, a mezőhegyesi vasútállomáson fogták el a határsértőket.

A két grúz és két moldáv fiatalember iratok nélkül, gyalogosan indult útnak két nappal korábban Kolozsvárról. Egy elnagyolt térkép volt náluk, ezért nem tudták gyalogosan folytatni útjukat Budapest felé. Elmondásuk szerint ezért szálltak a buszra, s remélték, csatlakozást találnak a főváros felé. A négy külföldi mindegyike menekültstátuszért folyamodott, miután előállították őket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálatának munkatársai több alkalommal tartottak már a Körös Volán gépkocsivezetőinek továbbképzést arról, miként ismerhetik fel a buszra szálló határsértőket, s mi a teendőjük, ha gyanús külföldiekkel találkoznak. (pr)

Címkék: gyanús

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.