Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Szeptember 07. 09:55, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Elfogtak egy csalót, aki mások nevében rendelt és többmilliós kárt okozott

Elfogtak egy csalót, aki mások nevében rendelt és többmilliós kárt okozott

Elfogtak egy ukrán állampolgárságú férfit Budapesten, aki a gyanú szerint csalással megszerzett amerikai bankkártya-adatokkal Magyarországra rendelt elektronikai eszközöket, így többmilliós kárt okozott

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.
A közlemény szerint egy magyarországi pénzintézet feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen indult eljárás, miután a banki szakembereknek gyanús lett, hogy augusztus végén valaki - feltehetően álnéven - több millió forintért rendelt meg elektronikai eszközöket.

A megrendelő 26 amerikai bankkártya adatait felhasználva budapesti csomagpontokra kért kézbesítést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói augusztus 31-én Erzsébetvárosban csomagátvétel közben fogták el a feltételezett tettest. A férfi lakásán a rendőrök bontatlan csomagolású mobiltelefonokat, bluetooth fülhallgatókat és más vezeték nélküli elektronikai eszközöket találtak, amelyek feltehetően szintén hasonló bűncselekményekből származtak.

A 28 éves ukrán állampolgárt információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki az V. Kerületi Rendőrkapitányságon; a férfi tagadta, hogy bűncselekményt követett el.

A gyanúsítottat a belvárosi rendőrök őrizetbe vették. A további nyomozás során vizsgálják, hogy a férfi hogyan juthatott mások bankkártya-adataihoz - áll a közleményben.

Címkék: csalás, csaló, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő