Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Április 23. 07:33, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Egy felmérés szerint az amerikaiak háromnegyede nem szeretné, ha Joe Biden újra indulna az elnökségért

Egy felmérés szerint az amerikaiak háromnegyede nem szeretné, ha Joe Biden újra indulna az elnökségért

Az amerikai választók többsége nem szeretné, hogy Joe Biden újra induljon az elnökségért a 2024-es választáson - olvasható az AP hírügynökség és a NORC társadalomkutató intézet e heti felmérésében.

A pénteken kiadott közvélemény-kutatás alapján a társadalom egészét tekintve 73 százalék nem látná szívesen, ha a hivatalban lévő elnök lenne a Demokrata Párt jelöltje 2024-ben. A párt szavazói körében az elnök indulását 52 százalék utasítja el, míg a magát függetlennek nevező választók 86 százaléka nyilatkozott így. Az ellenzéki Republikánus Párt regisztrált szavazóinak 93 százaléka nem szeretné, ha Joe Biden lenne a demokrata induló 2024-ben.

A közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy amennyiben Joe Biden lesz a jelölt, akkor a demokrata szavazók 41 százaléka mondja biztosra és 40 százalék valószínűnek a hivatalban lévő elnök támogatását, miközben 19 százalék most azt mondja, biztosan nem szavazna a demokratákra, amennyiben Joe Biden neve szerepelne a szavazólapon.

A hivatalban lévő elnök hivatalosan még nem jelentette be, hogy újra jelölteti magát, de többször jelezte, hogy ez a szándéka, és legutóbb azt mondta, a megfelelő időt keresi a bejelentésre. Egyes sajtóhírek szerint jövő kedden teheti meg ezt.

Az AP-NORC áprilisi felmérése szerint az amerikai választók körében 42 százalékos Joe Biden elnöki tevékenységének elfogadottsága, ami enyhe javulást jelent az idén márciushoz képest, ugyanakkor jócskán elmarad a legmagasabb értéktől, a 2021 áprilisában mért 63 százaléktól.

Fotó: mti

Címkék: joe biden, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.