Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Július 14. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Büntetőfékezés miatt elítélték Berki Krisztiánt

Büntetőfékezés miatt elítélték Berki Krisztiánt

Első fokon 2 év, 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélték, valamint két évre eltiltották a járművezetéstől büntetőfékezése miatt Berki Krisztián televíziós személyiséget kedden.

A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében - a vádlottat meg nem nevezve - azt írta: a terhelt 2018 márciusában a KRESZ több előírását is megszegve vezetett egy személygépkocsit, majd miután megelőzött egy autóbuszt - a forgalmi helyzet szempontjából indokolatlanul - hirtelen fékezett. Az autóbusz vezetője azonnal lassított és vészfékezett, de így sem tudta elkerülni az ütközést az autóval.

"A szándékos veszélyhelyzet-okozás miatt történt ütközés következtében" az autóbuszban több mint 2,5 millió, míg a gépkocsiban több mint 14 millió forint anyagi kár keletkezett - tették hozzá.

A bíróság a vádlottat közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt bűnösnek mondta ki. Enyhítő körülményként vették figyelembe az időmúlást, a vádlott büntetlen előéletét, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülménynek számított a többszöri KRESZ-szabályszegés, a kettőnél több halmazat, továbbá a vádlott közlekedési előélete - emelte ki a törvényszék.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás miatt jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.