Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 21. 14:07, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Bajnoki címek küszöbén

Bajnoki címek küszöbén

A hétvégén a Hungaroringen rendezik az FIA Central Zone Trophy és az MNASZ Autós Gyorsasági OB utolsó bajnoki fordulóját.

A tavaszról elhalasztott LAPTIMING Kupa futamain ahol az OB értékelésében a megszokottak szerint három versenyfutamban kell összemérnie a versenyzőknek az erejüket az utolsó bajnoki pontokért.

Ráadásul a legutolsó dupla bajnoki pontokkal számít a végelszámolásnál ezért egyes kategóriákban még akár az utolsó pillanatig nyitottak lehetnek a bajnoki címek sorsai.

A Gender Racing két fiatal versenyzője is izgatottan készül az utolsó bajnoki fordulóra, akik év elején az új kategóriába belevágva talán nem reménykedtek abban, hogy ez a furcsán alakuló évad rögtön egy-egy bajnoki cím lehetőségét is eléjük sodorja első formula autós évükben.

Berta Beni végig hajtotta az évet az F4-es új versenygéppel és a kategóriájában magabiztosan vezeti is a bajnokságot, valamint a magyar bajnokság és a Drexler Formel Cup F4 értékelésében is ő áll az élen. Beni nagyszerűen építgette fel pályáról pályára, körről körre, az évet és gyűjtögette szorgosan a győzelmeket és dobogós helyeket, míg a hétvégén már „csak” biztos célba érkezésekkel kell bebiztosítania a bajnoki címeket.

Oliver Michl némileg kényszerűségből váltott az év elején az F4-ről a jól bevált Formula Renault 2.0-ra miután Horvátországban a Grobnik-i pályán az időmérőn megtörte az F4-est. A Renault-al korábban már teljesített egy hosszú tesztnapot így már versenykörülmények között sem volt idegen a az autó a Slovakiaringtől kezdve. A gyorsabb erősebb versenygéppel hamar összebarátkozott és innen ezzel gyűjtögette a dobogós helyeket és futamgyőzelmeket. Ezzel a CEZ Trophy Formula Renault-os értékelésében is az élen áll a magyar bajnoki tabellán pedig a második helyről várhatja a folytatást.

Sajnos a fokozódó járványhelyzet miatt a rendezők zártkapus rendezvényként tudják csak lebonyolítani a bajnoki fordulót, így sajnos szurkolókat közvetlenül nem invitálhatunk a pálya mellé, de csapatunk közösségi média oldalain próbálunk minél színesebb tudósítást adni a versenyhétvégéről a lehetőségek szerint, az időeredményeket pedig az alábbi linken kísérhetik majd figyelemmel: https://live.chronomoto.hu/hungaroring/ a hétvége folyamán.

Kérjük így online is bíztassák versenyzőinket első formula autós bajnoki címük elhódításában!

Fotó: Gender Racing Team
- Boncz Elek -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.