Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Március 15. 06:00, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Az EU eljárást indított az AliExpress ellen

Az EU eljárást indított az AliExpress ellen

Az Európai Bizottság eljárást indított annak vizsgálatára, hogy az AliExpress kínai online kereskedelmi platform megsérthette-e a digitális szolgáltatásokról szóló törvényt (DSA) a kockázatok kezelésével és mérséklésével, a tartalom moderálásával és a belső panaszkezelési mechanizmussal, valamint a hirdetési és ajánlórendszerek átláthatóságával kapcsolatos területeken.

A brüsszeli testület közleménye szerint az eljárás megindítását az indokolta, hogy az előzetes vizsgálatok az AliExpress szolgáltatási feltételei betartatásának hiányát tárták fel több területen.

Az Európai Bizottság szerint a vállalat online felületein a fogyasztók továbbra is megtalálhatnak az egészségre kockázatot jelentő bizonyos termékeket, például hamis gyógyszereket és élelmiszereket, valamint étrendkiegészítőket, illetve hozzáférést enged a pornográf tartalmakhoz a kiskorúak számára. Hiányosság mutatkozik az illegális tartalom terjesztésének megakadályozására, valamint a szándékos manipuláció megakadályozására irányuló intézkedések terén.

Az előzetes vizsgálatok a szükséges intézkedések hiányát tárták fel az olyan funkciókból eredő kockázatok megelőzése terén is, mint például az illegális vagy káros termékeket népszerűsítő hirdetések. Hiányosság mutatkozik továbbá az AliExpress-t használó kereskedőktől kért információk összegyűjtésére és értékelésére vonatkozó kötelezettség betartása tekintetében, valamint a rendelkezés azon pontjainak betartása terén, amely szerint a vállalatnak az online felületén kereshető és megbízható adattárat kell biztosítania a megjelenő hirdetések között.

Amennyiben a vizsgálat során feltárt hiányosságok bizonyosságot nyernek, a felsorolt mulasztások a digitális szolgáltatásokról szóló szabályozás vonatkozó előírásainak megsértését jelentik - szögezték le. Az Európai Bizottság most kiemelt vizsgálatot fog végezni a feltárt hiányosságok alapos megismerésére, folytatja a bizonyítékok gyűjtését további információk bekérésével, meghallgatások lefolytatásával - tájékoztattak.

Címkék: aliexress, eu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.