Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. November 10. 11:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt szavazások eredményeit

A valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt szavazások eredményeit

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt önkormányzati választások eredményét.

Vasárnap az ország tíz településén, 38 szavazókörben kell megismételt szavazást tartani. A szavazókörök reggel 6 és este 7 óra között tartanak nyitva, és fogadják a voksolásra jogosult mintegy 30 ezer választópolgárt. Az NVI tájékoztató oldala napközben közli a 7, 9, 11, 13, 15, 17 és 18.30-kor rögzített részvételi adatokat a jászberényi polgármester-választásról.

A szavazókörök zárását követően a szavazatszámláló bizottság összeszámlálja az urnákban lévő szavazólapokat, és a szavazatszámlálás eredményéről jegyzőkönyvet állítanak ki, illetve tájékoztatják a helyi választási irodát az eredményről.

A helyi választási irodák munkatársai rögzítik ezeket az adatokat a Nemzeti Választási Rendszerben, és az előzetes eredményadatok szavazóköri bontásban is megjelennek az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n.

A megismételt szavazásokat követően a választás települési szintű eredményeit a helyi választási bizottságok állapítják meg a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján, várhatóan hétfőn.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során