Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 14. 16:50, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A börtönből telefonált és csalt ki pénzt

A börtönből telefonált és csalt ki pénzt

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki elítéltként a börtönből telefonon zsarolt ki 19 embertől csaknem kétmillió forintot - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán.

Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, a jelenleg rablás miatt jogerős fegyházbüntetését töltő vádlottat 2017-ben és 2018-ban egy budapesti börtönben tartották fogva. A férfi több, ismeretlen módon megszerzett mobiltelefonnal véletlenszerűen, illetve a rabtársaitól kapott tippek alapján hívott fel embereket, és magát bírósági végrehajtónak kiadva azzal fenyegette meg őket, hogy rendőrségi támogatással ingóságokat foglalnak le a lakásukban, ha egy órán belül átutalással nem fizetik ki - egyébként a valóságban nem létező - tartozásukat.

A vádlott a beszélgetések alkalmával többször azzal fenyegetőzött, hogy a végrehajtók nemcsak rendőri segítséget vesznek igénybe, hanem lakatost visznek magukkal a lakás kinyitásához - ismertette a főügyész.

Hozzátette, nemfizetés esetén rendőri előállítást is kilátásba helyezett, a kételkedő sértetteket pedig becsületsértés miatti feljelentéssel fenyegette meg.

A férfi fenyegetései komoly félelmet keltettek a sértettekben, akik közül 19-en csaknem kétmillió forintot utaltak át a vádlott ismerőseinek bankszámláira, 30 embert azonban nem sikerült átvernie - közölte Martossy György.

Megjegyezte, az ismerősök az átutalt pénzt felvették és a vádlottnak továbbították, ellenük az ügyészség pénzmosás miatt emelt vádat.

A hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntettével és üzletszerű csalás vétségével vádolt, többszörös visszaesőnek minősülő férfi büntetőpere a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.