Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Március 17. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Virágzik a bérlakások illegális eladásának biznisze

Virágzik a bérlakások illegális eladásának biznisze

Aki lakást keres, az nagy valószínűséggel elég gyakran találkozik olyan ingatlanokkal, melyeknek pusztán a bérleti jogát hirdetik, vagy bár megjelölik, hogy önkormányzati bérlakásról van szó, eladóként hirdetik a lakást. Ez persze a legtöbb esetben nem legális, aki ilyen hirdetést talál, és jóhiszeműen fizet, az akár három évig is futhat a pénze után, ha egyáltalán megtalálja a csalót.

Az elmúlt években megszaporodtak a világhálón azok a hirdetések, melyekben a bérlő egy önkormányzati bérlakás bérleti jogát, rosszabb esetben a lakást árulja több millió forintért, ami persze az önkormányzat tudta nélkül teljesen illegális, hiszen milyen alapon akarja bárki eladni más tulajdonát? Németh Miklós ingatlanforgalmi szakjogásztól a Magyar Nemzet megtudta, ilyen esetekre minden illetékes hivatalban más szabályrendszer vonatkozik, de tény, hogy bérleti jogot továbbadni törvényellenes.

Aki ilyen hirdetést talál, jobban teszi, ha alaposan utánanéz a papíroknak, érdeklődik az önkormányzatnál is, mert ha már megtörtént az illegális adásvétel, elég nehéz visszaszerezni a pénzt. Ha az önkormányzat engedélyezte a cserét vagy a bérleti jog eladását, arról kell legyen hivatalos dokumentum, ezt minden esetben kérni kell – hangsúlyozza a szakértő.

Ha kiderül, hogy csalás történt, bírósághoz kell fordulni, de ahogy Németh Miklóstól a lap megtudta, egy ilyen ügy akár három évig is elhúzódhat, és addig a vevő nem kapja vissza az akár több millió forintot. És ez még így is a jobbik eset, hiszen van, hogy egyáltalán nem sikerül megtalálni az előző bérlőt, és nemcsak a csaló, de a pénzünk nyomát is bottal üthetjük. Azért, hogy ez ne történjen meg, érdemes a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetségéhez fordulni, ahol ingyenes tanácsadás is elérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.