Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Július 06. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Újabb díjat nyert A Liza, a rókatündér

Újabb díjat nyert A Liza, a rókatündér

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje, a Liza, a rókatündér nyerte el a rangos filmes szaklap, a Cineuropa díját a hétvégén zárult újvidéki Cinema City filmfesztiválon - közölte az MTI-vel a Magyar Filmunió hétfőn.

A négy nyelven megjelenő folyóirat az elismeréssel az újvidéki fesztivál pályakezdőket felvonultató Fresh Danube programjának legjobbját díjazta. A zsűri indoklásában kiemelte, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap több mint 220 millió forint értékű filmgyártási támogatásával készült abszurd romantikus vígjáték szórakoztató és eredeti, emellett méltatták a film látványvilágát is.

A vasárnap zárult újvidéki fesztiválon idén összesen 70 filmet mutattak be, a kis költségvetésű filmek kategóriájában Tolnai Szabolcs filmrendező Flowers of Evil című szerb feketekomédiája bizonyult a legjobbnak. A Balsai Móni főszereplésével készült Liza, a rókatündért korábban Portugália, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Brazília és Amerika rangos filmfesztiváljai is díjazták.

Szintén újabb sikert aratott Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című diplomafilmje, amely a pályakezdő európai tehetségek alkotásait versenyeztető, az oroszországi Vologdában július 2. és 6. között megrendezett Voices filmfesztivál fődíját szerezte meg.

Az elismerésekről a mustrán nemzetközi zsűri döntött Gérard Krawczyk francia filmrendező elnökletével, aki többek között a nagysikerű Taxi-filmeket is jegyzi. Reisz Gábor alkotása korábban más elismerések mellett megnyerte a torinói filmfesztivál zsűrijének különdíját és a közönségdíjat is - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során