Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 17. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Több állat is elpusztult egy brit állatkerti tűzben

Több állat is elpusztult egy brit állatkerti tűzben

Békák, halak, bogarak és kistestű madarak pusztultak el a Chesteri Állatkert trópusi állatfajokat bemutató részében kitört tűzben szombaton - közölték vasárnap az intézmény illetékesei.

A tűz kitörése után a látogatókat biztonságban kiterelték az állatkertből.

A gondozóknak sikerült kimenteni és biztonságba helyeznie az emlősöket, köztük a veszélyeztetett állatfajok közé tartozó szumátrai orángutánokat, a szulavézi makákókat és az ezüst gibbonokat. De az állatkertnek a trópusi őserdő élővilágát bemutató Monszun erdő elnevezésű állatházából azokat az állatokat nem tudták megmenteni, amelyek a tűz kitöréséhez a legközelebb voltak.

Jamie Christon, az intézmény vezetője úgy fogalmazott: "egyetlen állatot elveszíteni is szívszorító, különösen akkor, amikor az állatvédők olyan keményen dolgoznak azért, hogy ezeknek a csodálatos fajoknak a populációját növeljék".

A hatóságok még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet, amely a trópusi állatház tetőszerkezetében keletkezett.

A BBC News beszámolója szerint az állatkert ugyan kinyitott vasárnap, de az állatház környékét lezárták a látogatók elől.

A Monszun erdő az állatkert szerint a legnagyobb állatház Nagy-Britanniában. Az 56 ezer négyzetméteres létesítménynek a délkelet-ázsiai éghajlathoz hasonló saját klímája van, a belső hőmérséklet eléri a 26,6 Celsius fokot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.