Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 31. 16:32, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Testvérváros lehet három település unalmas névrokonságuk révén

Testvérváros lehet három település unalmas névrokonságuk révén

Testvérváros lehet három település unalmas névrokonságuk révén: a skóciai Dull (Unalom), az amerikai Boring (Unalmas) és az ausztrál Bland (Unalmas).

A testvérvárosi kapcsolat létesítését az ausztráliai város vetette fel. A 6 ezer lelkes település - a The Daily Telegraph című brit lap szerint - reméli, hogy hátrányból előnnyé változhat városnevük, amely gyakori élccélpont.
A bland az ausztrál angolban jelent unalmast, a britben fűszerezetlent, nem fertőzöttet, nyájast és gúnyost egyaránt jelent. A város egy cseppet sem unalmas emberről kapta nevét, William Blandről, aki brit orvos volt, ám párbajban megölt egy tengerészt Indiában, ezért fegyencként 1814-ben Ausztráliába toloncolták. Idővel kegyelmet kapott, a gyarmati élet oszlopos támasza lett, ő alapította meg az Ausztráliai Orvosi Kamarát.
Ami a három unalmas település kapcsolatait illeti, a skóciai Pertshire-ben lévő Dull és az oregoni Boring már tett lépéseket egymás felé.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.