Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. December 04. 17:11, hétfő | Helyi
Forrás: MTI foto pixabay

Tatán ingyenes lesz januártól a tömegközlekedés

Tatán ingyenes lesz januártól a tömegközlekedés

Tatán január elsejétől mindenki számára ingyenes lesz a tömegközlekedés, tavasszal felmérik, hogyan változott az utazók száma - közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata pénteken az MTI-vel

A közlemény szerint jelenleg az önkormányzat évente 120 millió forintot fizet azért, hogy a helyi buszközlekedés működhessen, és ennyit tesz hozzá a magyar állam is. A jegyek eladásából 30 millió forint bevétel származik.

A képviselő-testület a legutóbbi ülésén fogadta el a Fidesz-KDNP-frakció javaslatát, hogy az árak emelése helyett az önkormányzat vállalja át a jegyek költségét, és így bárki ingyenesen utazhasson a járatokon.

Az önkormányzat eddig is támogatta a diákok utazását, Tatán ötezer diák már húsz éve térítés nélkül veheti igénybe a buszközlekedést - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:03, péntek | Helyi

ORSZÁGOS HATÁRRENDÉSZETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt nap eseményei számokban.

2024. Március 17. 07:07, vasárnap | Helyi

Elismerés

A Tatai-medence örök prímása kitüntetést kapott

2024. Március 09. 06:45, szombat | Helyi

Nehéz mérkőzés elé néz az Tatai AC

A csapat eddig jól teljesített, de most a hétvégén különösen nehéz mérkőzés elé néz. Mutatjuk, mikor játszik a Tatai AC.

2024. Március 01. 18:05, péntek | Helyi

Kiránduló gyerekekre támadt rá egy horgász a tatai tónál, egyiküket meg is verte

A férfi június 12-én a tatai tónál horgászott, amikor egy fiatalokból álló kiránduló csoport tagjai nagy köveket dobáltak a tóba.