Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Október 07. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szabadidős rendőr látta el a baleset sérültjét

Szabadidős rendőr látta el a baleset sérültjét

A Készenléti Rendőrség objektumőre részesítette elsősegélyben azt a férfit, aki az M5-ös autópályán szenvedett balesetet.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt október 6-án 8 óra 45 perckor az M5-ös autópálya Kecskemét felé vezető oldalán, az ócsai lehajtó közelében. A balesetet elsőként észlelő autósok között volt Végh Adrián törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóságának szabadidős kiemelt objektumőre, aki felmérve a helyzetet, azonnal szolgálatba helyezte magát.
Miután tájékozódott a baleset részeseivel kapcsolatban, a segélyhívót tárcsázva, mentőt és rendőrt kért a helyszínre, illetve megkezdte a baleset sérültjének ellátását. Az egyik gépkocsivezető bal karja erősen vérzett, sebeiből üvegszilánkok álltak ki. A törzsőrmester megtisztította sebeit, majd fedőkötést alkalmazva, azt bekötözte. Ekkor érkeztek a helyszínre a mentők, illetve a rendőrök, akik innen átvették tőle az intézkedést.

A törzsőrmester szakszerű elsősegélynyújtását segítette, hogy egészségügyi szakközépiskolát végzett, 14 éves kora óta önkéntese a Magyar Vöröskeresztnek, folyamatosan részt vesz mentéssel kapcsolatos tréningeken, képzéseken, és az Országos Mentőszolgálat Pesterzsébeti Mentőállomásának mentőgépkocsi-vezetője. Ezen kívül az elmúlt napokban vett részt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács élménypedagógiai képzésén, melyen az egyik feladat épp az elsősegélynyújtás volt.

Címkék: baleset, rendőr, segítség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során