Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 11. 16:37, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Spielberg nyolcvanas évekbeli sci-fi tévésorozatát folytatja az Apple

Spielberg nyolcvanas évekbeli sci-fi tévésorozatát folytatja az Apple

Steven Spielberg harminc évvel ezelőtt futó sci-fi tévésorozatát folytatja az Apple Inc.

Az iPhone-gyártó ezzel a dobással akarja elkezdeni online előfizetős videoszolgáltatását, amellyel konkurenciát teremtene a Netflixnek, az Amazonnak, a Hulunak és az HBO-nak.

Spielberg Amazing Stories című antológiáját 1985 és 1987 között az NBC televízió sugározta. A sci-fit horror elemekkel vegyítő sorozat öt Emmy-díjat nyert, bár nem volt kiugró nézettsége. Az Apple most 10 új epizód elkészítéséről tárgyal a rendező-producerrel. A szériához a filmsztárok élvonalából válogatnának színészeket, a produkciót Spielberg Amblin Television cége és az NBCUniversal készítené az Apple számára.

Egyelőre nem világos, hogy a sorozatot milyen digitális platformokon lehet majd megnézni és mikor fog debütálni. Az Apple még nem beszélt arról, hogy esetleg az iTunes Store-ban teszi-e hozzáférhetővé a saját fejlesztésű tévésorozatát, ahol más cégek által gyártott tartalmakat is árul.

Az Apple számos hollywoodi stúdióvezetővel egyeztetett korábban arról, hogy elindítaná saját tartalomszolgáltatását, s ehhez A-listás sztárokat, producereket, írókat keres. "Tényleg a legjobb minőséget akarják megvalósítani ebben is, hogy illeszkedjen az Apple-brand elvárásaihoz" - állította egy meg nem nevezett forrás az Apple-stratégia ismeretében.

A technológiai óriáscég olyan, már lábukat megvetett versenytársakkal akar kiállni, mint a Netflix vagy az HBO, miközben a Facebook is a saját tartalomszolgáltatás felé tesz lépéseket.

Iparági források szerint az Apple a saját tartalomelőállítás elindításába egymilliárd dollárt (262 milliárd forintot) fektet, míg a Netflix jövőre már ennek hétszeresét költi műsoraira.

Az Amazing Stories epizódonkénti ára a The Wall Street Journal szerint ötmillió dollár (1,3 milliárd forint) fölött lesz.

Spielberg 1971-ben a Párbaj című, az ABC televízió számára forgatott tévéfilmmel alapozta meg hírnevét, majd a hetvenes évek közepétől robbant be a mozi világába a Sugarlandi hajtóvadászattal és A cápa című horrorfilmmel. Az Oscar-díjas rendező olyan nagy hatású produkciókat forgatott, mint az E.T., az Indiana Jones-sorozat, a Jurassic Park, a Különvélemény vagy a Ryan közlegény megmentése és a Schindler listája.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára