Városlista
2018. március 19, hétfő - József

Hírek

2015. Április 13. 09:18, hétfő | Helyi

XX. Nemzetközi Hét az Edutus Főiskolán

XX. Nemzetközi Hét az Edutus Főiskolán

Az Edutus Főiskolán az évek óta tartó hagyományoknak megfelelően idén 2015. április 12-17. között kerül sor a XX. Nemzetközi Hét megrendezésére

Az idei Nemzetközi Hétre 72 külföldi hallgató és 12 meghívott vendégoktató érkezik az Edutus Főiskolára Franciaországból, Belgiumból, Németországból, Hollandiából, Dániából, Portugáliából, Görögországból, Törökországból, Szlovákiából, Romániából és Bulgáriából.

Az Edutus Főiskola külföldi partnerintézményeiből érkező hallgatók a Főiskola diákjaival egy héten át közös csoportokat alkotva angol, illetve német nyelvű előadásokon vesznek részt, melyeket a meghívott vendégoktatók tartanak.

Az Erasmus program keretében megvalósuló Nemzetközi Hét különlegessége és egyben az évek óta tartó sikeressége az oktatói és hallgatócsere-programok koncentráltsága, mely egyedül álló a magyar felsőoktatási intézmények között. Sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több külföldi társintézmény is adoptálta az itt tapasztalt jó gyakorlatot, hasonló módon szervezve az Erasmus oktatók bevonását saját képzésükbe.

A hallgatók a Nemzetközi Hét oktatási és kulturális tevékenységeiben való részvételük alkalmával személyes tapasztalatok alapján élhetik meg a nemzetköziesítést, lehetőséget biztosítva számukra ezzel, hogy nyelvi, szakmai és interkulturális kompetenciáikat fejlesztve a későbbiekben további nemzetközi programok aktív résztvevői lehessenek.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 19. 08:37, hétfő | Helyi

Sándor, József, Benedek!

A hónap közepe a népi kalendáriumban az esztendő legpezsdítőbb időszakára tereli a figyelmünket

2018. Március 13. 09:04, kedd | Helyi

Március 19. a határidő

Idén már csaknem 5 millió embernek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), külön kérés nélkül személyi jövedelemadó-bevallási tervezetet.

2018. Március 12. 12:17, hétfő | Helyi

VÁRJÁK A HATÁRVADÁSZ-KÉPZÉS IRÁNT ÉRDEKLŐDŐKET

Ezen a héten is várják a határvadász-képzés iránt érdeklődőket.

2018. Március 11. 00:00, vasárnap | Helyi

Nőket és családokat segítő kezdeményezés indul Esztergomban

A „NŐK-Munka-Család” nevű (EFOP-1.2.9-17-2017-00025) két éves intézkedéssorozat célja, hogy a gyermeket vállaló nőket segítse a család- és a munka összeegyeztetésében.