Városlista
2017. szeptember 19, kedd - Vilhelmina

Hírek

2015. Április 13. 09:18, hétfő | Helyi

XX. Nemzetközi Hét az Edutus Főiskolán

XX. Nemzetközi Hét az Edutus Főiskolán

Az Edutus Főiskolán az évek óta tartó hagyományoknak megfelelően idén 2015. április 12-17. között kerül sor a XX. Nemzetközi Hét megrendezésére

Az idei Nemzetközi Hétre 72 külföldi hallgató és 12 meghívott vendégoktató érkezik az Edutus Főiskolára Franciaországból, Belgiumból, Németországból, Hollandiából, Dániából, Portugáliából, Görögországból, Törökországból, Szlovákiából, Romániából és Bulgáriából.

Az Edutus Főiskola külföldi partnerintézményeiből érkező hallgatók a Főiskola diákjaival egy héten át közös csoportokat alkotva angol, illetve német nyelvű előadásokon vesznek részt, melyeket a meghívott vendégoktatók tartanak.

Az Erasmus program keretében megvalósuló Nemzetközi Hét különlegessége és egyben az évek óta tartó sikeressége az oktatói és hallgatócsere-programok koncentráltsága, mely egyedül álló a magyar felsőoktatási intézmények között. Sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több külföldi társintézmény is adoptálta az itt tapasztalt jó gyakorlatot, hasonló módon szervezve az Erasmus oktatók bevonását saját képzésükbe.

A hallgatók a Nemzetközi Hét oktatási és kulturális tevékenységeiben való részvételük alkalmával személyes tapasztalatok alapján élhetik meg a nemzetköziesítést, lehetőséget biztosítva számukra ezzel, hogy nyelvi, szakmai és interkulturális kompetenciáikat fejlesztve a későbbiekben további nemzetközi programok aktív résztvevői lehessenek.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Szeptember 19. 09:57, kedd | Helyi

Még nem késő ellenőriztetni a fűtőeszközét!

Minden évben október 15-én indul a fűtési szezon. Az addig hátralévő egy hónap elegendő ahhoz, hogy mindenki felülvizsgáltassa és kitisztíttassa fűtőeszközét.

2017. Szeptember 19. 09:56, kedd | Helyi

RENDŐRÖK ÜGYELNEK A GYEREKEK BIZTONSÁGÁRA

Fokozott figyelem az iskolák környékén.

2017. Szeptember 18. 10:14, hétfő | Helyi

Parádés párbajtőr szezonkezdés!

Három érem a Magyar Kupa első fordulójában

2017. Szeptember 17. 00:00, vasárnap | Helyi

Megújult a Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ

Befejeződtek a felújítási munkálatok a Platán téri Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központban.