Városlista
2017. május 26, péntek - Fülöp

Hírek

2015. Április 13. 09:18, hétfő | Helyi

XX. Nemzetközi Hét az Edutus Főiskolán

XX. Nemzetközi Hét az Edutus Főiskolán

Az Edutus Főiskolán az évek óta tartó hagyományoknak megfelelően idén 2015. április 12-17. között kerül sor a XX. Nemzetközi Hét megrendezésére

Az idei Nemzetközi Hétre 72 külföldi hallgató és 12 meghívott vendégoktató érkezik az Edutus Főiskolára Franciaországból, Belgiumból, Németországból, Hollandiából, Dániából, Portugáliából, Görögországból, Törökországból, Szlovákiából, Romániából és Bulgáriából.

Az Edutus Főiskola külföldi partnerintézményeiből érkező hallgatók a Főiskola diákjaival egy héten át közös csoportokat alkotva angol, illetve német nyelvű előadásokon vesznek részt, melyeket a meghívott vendégoktatók tartanak.

Az Erasmus program keretében megvalósuló Nemzetközi Hét különlegessége és egyben az évek óta tartó sikeressége az oktatói és hallgatócsere-programok koncentráltsága, mely egyedül álló a magyar felsőoktatási intézmények között. Sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több külföldi társintézmény is adoptálta az itt tapasztalt jó gyakorlatot, hasonló módon szervezve az Erasmus oktatók bevonását saját képzésükbe.

A hallgatók a Nemzetközi Hét oktatási és kulturális tevékenységeiben való részvételük alkalmával személyes tapasztalatok alapján élhetik meg a nemzetköziesítést, lehetőséget biztosítva számukra ezzel, hogy nyelvi, szakmai és interkulturális kompetenciáikat fejlesztve a későbbiekben további nemzetközi programok aktív résztvevői lehessenek.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Május 26. 09:14, péntek | Helyi

Folyamatos közterületi jelenlét és ellenőrzések Tatabányán

A folyamatos jelenlét elsősorban a lakosságot zavaró és a szubjektív közbiztonság érzetet hátrányosan befolyásoló jogsértések megelőzésére irányul.

2017. Május 25. 08:50, csütörtök | Helyi

Elismerő oklevelet kapott a Metamorfózis

A Múzeumok Majálisán kerülnek hagyományosan átadásra Az év múzeuma, valamint Az év kiállítása díjak, melyek a hazai múzeumi szakma legrangosabb elismerései.

2017. Május 25. 08:47, csütörtök | Helyi

Galántai vendégek Koppánymonostoron: az U15-ös Komárom-Esztergom megyei csapat 3-1-re nyert

A Galántai Labdarúgó Szövetség U16-os és U15-ös válogatottját fogadta a koppánymonostori sportpályán az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága.

2017. Május 24. 09:00, szerda | Helyi

Matricagyűjtésre fel!

Egy gyerek sem maradhat le a Jó szerencsét! matricagyűjtő albumról, amelyet a hétvégi gyermeknapon vehetnek először kezükbe a lurkók!