Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 29. 09:30, szerda | Kék hírek
Forrás: police.hu

Nyugdíjasház lakóinak kétmilliójával akart meglépni egy szlovák betörőbanda - VIDEÓVAL

Nyugdíjasház lakóinak kétmilliójával akart meglépni egy szlovák betörőbanda - VIDEÓVAL

Őrizetbe vett három szlovák állampolgárt a rendőrség, akiket egy pannonhalmi betörés után Komáromban fogtak el. Közel kétmillió forinttal akarták elhagyni az országot.

Betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható külföldieket fogtak el a Békés megyei rendőrök hétfőn Komáromban. A három szlovák állampolgárt a Duna-hídnál tartóztatták fel azt követően, hogy Pannonhalmán betörtek egy nyugdíjasházba. Korábban Békéscsabán és Kondoroson is történt hasonló bűncselekmény. Békéscsabán augusztus 24-éről 25-ére virradó éjjel törtek be egy idősotthonba, és elvitték a falra szerelt bútorszéfet a benne tartott pénzzel. Egy héttel később, augusztus 31-én éjjel Kondoroson, egy gondozási központból loptak el két lemezkazettát és egy széfet, amelyekben szintén volt pénz.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Felderítő Osztályainak nyomozói részletesen elemezték az országban történt hasonló lopások adatait és összevetették a Békéscsabán, illetve Kondoroson rögzített nyomokkal, információkkal. A látókörükbe került egy szlovák férfi, aki nevet változtatott. A nyomozók és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei őt, valamint két társát november 27-én 20 óra 30 perc körül fogták el Komáromban. Személygépkocsival Szlovákiába tartottak közel kétmillió forinttal, amit a gyanú szerint a pannonhalmi nyugdíjasházból loptak el.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a 42 éves M. Josefet, a 38 éves K. Alexandert és a 28 éves B. Luciát bűnügyi őrizetbe vette, az elfogásukkor náluk talált pénzt lefoglalta. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a békéscsabai, a kondorosi és a pannonhalmi betöréseken kívül további bűncselekményeket is elkövethettek Magyarországon. A rendőrök vizsgálják, hogy hány lopással gyanúsíthatóak és az egyes bűncselekményekben melyiküknek milyen szerepe volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.