Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 15. 16:03, szombat | Belföld
Forrás: mti - Fotó:penzsztar.hu

Megvan a PénzSztár vetélkedő győztese

Megvan a PénzSztár vetélkedő győztese

A PénzSztár magyarországi és határon túli magyar középiskolák pénzügyi, gazdasági és vállalkozói versenyét a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Mind arany nevű csapata nyerte meg - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az október eleje óta zajló versenyre mintegy 1100 csapat, több mint 4000 magyarországi és határon túli magyar diák nevezett - közölték.

Kerekes György István, a PénzSztár Versenyközpont vezetője a közlemény szerint elmondta, a hatodik alkalommal meghirdetett verseny idén már több mint 50 szervezet összefogásával valósult meg.

A közleményben kiemelték, a vetélkedő legfontosabb célja a középiskolás fiatalok pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismereteinek bővítése, valamint olyan kompetenciák fejlesztése, mint például a csapatmunka, a szövegértés, az érvelés, a prezentációs készség.

Az ötcsapatos döntőben a versenyzőknek egy saját tervezésű startup projektet kellett kidolgozniuk és bemutatniuk, továbbá egyebek mellett egy-egy adott pénzügyi, gazdaságpolitikai esemény okait kellett kifejteniük.

A verseny fődíjazottjai fejenként 100-100 ezer forintot, egy-egy okostelefont és szakmai képzésen való részvételi lehetőséget kaptak, de a finálé többi résztvevője is értékes ajándékokban és tudásalapú szakmai díjakban részesült.

A döntőben a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Fal Utca Rókái nevű csapata végzett a második helyen, a harmadik pedig a Tatabányai Árpád Gimnázium Kasszaőrök18 nevű csapata lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.