Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Április 12. 09:48, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

KÖZÖS BALHÉ, KÖZÖS FELELŐSSÉG

KÖZÖS BALHÉ, KÖZÖS FELELŐSSÉG

Egy testvérpár több garázsból is lopott Tatabányán az elmúlt három hónapban. Azonosításukat követőn gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették a két 28 éves férfit.

A kutatás során a lopott holmik egy része is megkerült.

Egy sorozat végére tettek pontot a rendőrök április 1-jén 1 óra 30 perckor. Január óta érkeztek a bejelentések a rendőrségre, hogy az egyik tatabányai garázssoron több ingatlanba is betörtek. Nem csak szétnéztek a hívatlan látogatók, loptak is, amiből később pénzt reméltek. Az ajtókon lévő lakatot lefeszítették, vagy azokat egyszerűen csak kitépték. A tettesek szerszámokat, horgászfelszerelést, autógumit és felniket loptak. Az utolsó tettükre március 31-én 21 óra 30 perc után került sor. Ekkor egy motorkerékpár lett a zsákmányuk.
A fordulat ekkor következett be, mivel az elkövetőkről sikerült olyan információt beszerezni, ami alapja volt az azonosításuknak. A járőrök és a nyomozók április 1-jén 1 óra 30 perckor ellenőrizték a két férfit, akik azzal a gépkocsival közlekedtek, amit az utolsó bűncselekményhez használtak. H. Richárdot és H. Józsefet előállították. A náluk megtartott kutatás során a lopott motorkerékpár, és a korábbi bűncselekmények során ellopott eszközök egy részét is megtaláltak a rendőrök, amit időközben a sértettek már visszakaptak.
A testvérpár ellen 5 rendbeli lopás vétség kísérlet, 1 rendbeli lopás vétség, és 4 rendbeli lopás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A kihallgatásukat követően őket őrizetbe vették és kezdeményezték, hogy a Tatabányai Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra, amit a Tatabányai Járásbíróság elrendelt. A rendőrség még vizsgálja a lehetséges sértettek körét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:03, péntek | Helyi

ORSZÁGOS HATÁRRENDÉSZETI ÖSSZESÍTŐ

Az elmúlt nap eseményei számokban.

2024. Március 17. 07:07, vasárnap | Helyi

Elismerés

A Tatai-medence örök prímása kitüntetést kapott

2024. Március 09. 06:45, szombat | Helyi

Nehéz mérkőzés elé néz az Tatai AC

A csapat eddig jól teljesített, de most a hétvégén különösen nehéz mérkőzés elé néz. Mutatjuk, mikor játszik a Tatai AC.

2024. Március 01. 18:05, péntek | Helyi

Kiránduló gyerekekre támadt rá egy horgász a tatai tónál, egyiküket meg is verte

A férfi június 12-én a tatai tónál horgászott, amikor egy fiatalokból álló kiránduló csoport tagjai nagy köveket dobáltak a tóba.